FOTO 17 lucruri fascinante despre Romania, in viziunea unui expert in turism de la "The Telegraph"

FOTO 17 lucruri fascinante despre Romania, in viziunea unui expert in turism de la

Va prezentam in continuare lista publicata pe site-ul publicatiei "The Telegraph" Romania are cea mai solida cladire din lume Palatul Parlamentului, a carui constructie a inceput in ultimii ani ai domniei lui Nicolae Ceausescu si care a fost finalizata in 1977, la sapte ani dupa moartea dictatorului, are o lungime de 240 de metri, o latime de 270 de metri, o inaltime de 86 de metri (12 etaje) si a costat uluitoarea suma de 3 miliarde de euro. Totul se intinde pe o suprafata de 365.000 de metri patrati, fiind depasit doar de Pentagon in ceea ce priveste cladirile administrative, si are un volum de 2.55 de milioane de metri patrati, lasand o umbra mai mare decat cea a Marii Piradime din Giza. Are cel mai lung steag din lume Un steag de cinci tone, care are o lungime de 330 de metri, o latime de 220 de metri si pentru care s-au folosit 44 de kilometri de ata a fost lansat in Romania in 2013.

acum 65 luni (12 May 2017)

Intr-un articol cu titlul "17 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre Romania", jurnalistul "The Telegraph" enumera cateva dintre cele mai frumoase zone si obiective turistice din tara noastra, dar si aspecte pe care le considera bizare.

Jurnalistul incepe prin a evidentia maretia Palatului Parlamentului, prezentand o serie de detalii legate de constructie, si puncteaza faptul ca multe dintre incaperile cladirii nu sunt folosite, iar factura la caldura este uriasa.

De asemenea, Oliver Smith se declara impresionat de reteaua feroviara, bisericile spectaculoase si, evident, viteza internetului, facand chiar si o comparatie cu cea din Marea Britanie.

Editorul aminteste de marii inventatori ai Romaniei si de scandalul iscat in jurul filmarilor pentru "Borat", al lui Sacha Baron Cohen, in satul prahovean Glod.

Va prezentam in continuare lista publicata pe site-ul publicatiei "The Telegraph"

Romania are cea mai solida cladire din lume

Palatul Parlamentului, a carui constructie a inceput in ultimii ani ai domniei lui Nicolae Ceausescu si care a fost finalizata in 1977, la sapte ani dupa moartea dictatorului, are o lungime de 240 de metri, o latime de 270 de metri, o inaltime de 86 de metri (12 etaje) si a costat uluitoarea suma de 3 miliarde de euro. Peste 100.000 de persoane au lucrat la cladirea care are 1.100 de incaperi, majoritatea fiind goale, si o factura de incalzire anuala de 6 milioane de dolari, echivalenta cu cea a unui oras mic. Exista opt niveluri subterane, precum si un buncar nuclear legat de alte cladiri guvernamentale prin tuneluri lungi de 20 de kilometri.

Totul se intinde pe o suprafata de 365.000 de metri patrati, fiind depasit doar de Pentagon in ceea ce priveste cladirile administrative, si are un volum de 2.55 de milioane de metri patrati, lasand o umbra mai mare decat cea a Marii Piradime din Gi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro