FOTO: 13 femei care au aspirat la presedintia Statelor Unite, din 1872 si pana in prezent

Candidata la investitura democrată pentru alegerile prezidențiale, Hillary Clinton, este cunoscută de mulți drept una dintre puținele femei care au aspirat la postul de președinte al Statelor Unite. Victoria Claflin Woodhul, candidata Partidului pentru Drepturi Egale (1872) Victoria Claflin Woodhul este prima femeie care a candidat pentru președinția Statelor Unite. Belva Ann Lockwood, candidata Partidului pentru Drepturi Egale (1884) Belva Ann Lockwood este prima femeie din SUA care a participat la campania națională pentru alegeri.

acum 52 luni (5 Mar 2016)

Candidata la investitura democrată pentru alegerile prezidențiale, Hillary Clinton, este cunoscută de mulți drept una dintre puținele femei care au aspirat la postul de președinte al Statelor Unite. Ce nu știu mulți, insă, este că, de-a lungul timpului, 49 de femei au incercat să obțină nominalizarea partidelor in cursa pentru alegeri, iar 35 dintre ele au fost desemnate să participe, conform Huffington Post. Victoria Claflin Woodhul, candidata Partidului pentru Drepturi Egale (1872)

Victoria Claflin Woodhul este prima femeie care a candidat pentru președinția Statelor Unite. Ea a jucat un rol important in mișcarea pentru obținerea dreptului la vot. Ea i-a propus aboliționistului afro-american Frederick Douglass să fie candidat pentru funcția de vicepreședinte, din partea Partidului pentru Drepturi Egale, deși nu se știe nici pană astăzi dacă el a acceptat formal propunerea.

Deși nu a avut succes in alegeri, ea a ajuns să fie cunoscută drept una dintre primele femei care au lucrat ca agenți la bursa de pe Wall Streey. Belva Ann Lockwood, candidata Partidului pentru Drepturi Egale (1884)

Belva Ann Lockwood este prima femeie din SUA care a participat la campania națională pentru alegeri. Margaret Chase Smith, Partidul Republican (1964)

Margaret Chase Smith a devenit prima femeie al cărei nume a fost menționat pentru candidatură, intr-un partid important. Bella Abzug, Patsy Takemoto Mink, Shirley Chisolm, Partidul Democrat (1972)

Anul 1972 a fost unul important, intrucat mai multe femei au candidat la investitura democrată pentru alegerile prezidențiale. Una dintre ele este Bella Abzug, care a fost membră a Congersului american, feministă și activistă pentru drepturile civile. Și ca membră a Congresului american, a fost prima femeie de origine asiatică care a aspirat la funcția de președinte a Statelor Unite. O altă candidată a fost activista Shirley Chisolm, prima persoană d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro