Fotbalul plange: mesajul Federatiei Romane dupa moartea Regelui Mihai

Fotbalul plange: mesajul Federatiei Romane dupa moartea Regelui Mihai

Potrivit frf.ro, Majestatea Sa s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, si s-a stins din viata in cursul zilei de 5 decembrie, la resedinta privata din Elvetia, la varsta de 96 de ani. Fragmente din cronica jocului aparuta in cotidianul "Dimineata", 15 iunie 1922 (asupra textului nu s-a facut niciun fel de interventie): "Golul marcat de jugoslavi e datorita unui penalti, la 11 metri de bare, dupa 34 minute de joc (...) Imediat, apoi, romanii incep sa atace energic si dupa 10 minute tot dintr-un penalti de la 11 metri, reusesc sa egaleze printr-un shoot facut de domnul Romani (CA Oradea).

acum 35 luni (5 Dec 2017)

Potrivit frf.ro, Majestatea Sa s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, si s-a stins din viata in cursul zilei de 5 decembrie, la resedinta privata din Elvetia, la varsta de 96 de ani. Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala. Mihai I a devenit pentru prima data rege al Romaniei in 1927, dupa moartea bunicului sau Ferdinand, pana pe 8 iunie 1930, precum si intre 6 septembrie 1940 si 30 decembrie 1947. Fiu al principelui mostenitor Carol, Mihai a mostenit de la nastere titlurile de principe al Romaniei si principe de Hohenzollern-Sigmaringen. Federatia Romana de Fotbal regreta disparitia regelui Mihai I al Romaniei! Primul meci al echipei nationale, organizat de Casa Regala Prima partida din istoria echipei nationale de fotbal a Romaniei s-a disputat pe 8 iunie 1922, la Belgrad, impotriva echipei nationale a Iugoslaviei. Meciul a fost organizat cu ocazia "Marii serbari sportive de la Belgrad", organizata pentru a celebra nunta Principesei Marioara cu Alexandru I al Iugoslaviei.

Pasaje din cartea "Istoria Echipei Nationale de Fotbal a Romaniei", scrisa de Catalin Oprisan: Pe 20 februarie 1922, la Bucuresti, are loc logodna Principesei Marioara (fiica Reginei Maria si a Regelui Ferdinand) cu Alexandru I, Regele Serbiei. Aici ajung Dragutin Kostic, presedintele Asociatiei Fotbalistilor din Belgrad, dar si doctorul Nicolae Sabu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, ori Mario Gebauer, cel care adusese, cu multi ani in urma, prima minge de fotbal "originala" in Romania, fost campion cu "Olympia". Se stabileste ca pe 9 aprilie reprezentativele de fotbal ale Bucurestilor si Belgradului sa joace un meci amical la "Bolta rece". Va fi vorba despre o nationala de fotbal a Romaniei Intregi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro