Fotbalistul roman adus acasa pe targa de la primul Campionat Mondial din istorie si a devenit campion la patinaj

Fotbalistul roman adus acasa pe targa de la primul Campionat Mondial din istorie si a devenit campion la patinaj

Alfred Eisenbeisser, cunoscut ca si Fredi Fieraru, s-a nascut la data de 7 aprilie 1908 la Cernauti, in Bucovina. Doi ani mai tarziu, impreuna cu aceeasi Irina Timcic, Fredi Fieraru a bifat o prezenta si la Jocurile Olimpice de Iarna de la Garmisch - Partenkirchen, din Germania. Povestea singurei partide in care o echipa din Romania i-a batut pe cei de la FC Liverpool in urma cu 50 de ani VIDEO CM -1990 Romania a revenit in elita, dupa ce acolitii lui Ceausescu au vrut sa desfiinteze Steaua si Dinamo

acum 97 luni (16 May 2016)

Alfred Eisenbeisser, cunoscut ca si Fredi Fieraru, s-a nascut la data de 7 aprilie 1908 la Cernauti, in Bucovina. Acesta a fost un fotbalist roman ce a jucat pentru nationala Romaniei la primul Campionat Mondial de fotbal din istorie, ce s-a desfasurat in anul 1930, in Uruguay. Tainele fotbalului au fost invatate de Fredi Fieraru la echipele bucovinene Jahn Cernauti si Dragos Voda Cernauti.

Bucovineanul evolua la echipa Dragos Voda Cernauti in momentul in care a primit prima sa convocare la echipa nationala de fotbal a Romaniei. Fredi Fieraru a fost inclus de antrenorul Costel Radulescu in lotul echipei ce urma sa faca deplasarea la Montevideo pentru mondialul din 1930. Octav Luchide, seful Federatiei Romane de Fotbal, a reusit cu greu sa o convinga pe mama mijlocasului bucovinean pentru a-l lasat pe fiul sau in Uruguay, femeia temandu-se ca nu-si va mai vedea niciodata fiul.

Fredi Fieraru a fost titular in ambele partide jucate de Romania la Mondialul din '30, respectiv in victoria 3 - 1 in fata nationalei din Peru si infrangere cu 4 - 0 in detrimentul Uruguay-ului, echipa ce urma sa devina campioana mondiala dupa ce a invins Argentina in finala.

In timp ce se afla la Montevideo, Fieraru a intalnit o tanara brazilianca in varsta de 17 ani, care i-a cam picat cu tronc. Acesta a fost diagnosticat cu pneumonie, boala din cauza careia a slabit nu mai putin de 15 kilograme pe drumul de intoarcere spre casa, ce s-a facut cu vaporul. A venit capelanul sa-l impartaseasca", povestea capitanul echipei Rudolf Wetzer intr-un jurnal pe care l-a tinut pe timpul competitiei din Uruguay, jurnal ce a fost redat de regretatul Ioan Chirila in cartea "Si noi am fost pe Conte Verde".

Dupa o saptamana de la imbolnavire, starea de sanatate a lui Fredi Fieraru se agravase foarte tare. Colegii sai au inceput sa-si ia ramas bun de la el, fiind adus chiar si un preot pentru a-l impartasi. De a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro