Fostul strateg-sef al lui Trump, aflat in Europa, promite o "minunata lume noua"

Fostul strateg-sef al lui Trump, aflat in Europa, promite o

In conditiile in care si-a pierdut postul de la Casa Alba de strateg-sef si nici la site-ul de stiri cu orientare de extrema-dreapta nu si-a mai gasit locul, Bannon incearca sa-si propovaduiasca ideile in Europa. Fostul strateg-sef al presedintelui american a prezis, de exemplu, ca Angela Merkel, cancelarul federal german, va ramane in istorie drept "cea mai rea figura politica a secolului XXI" si, intocmai ca fostul sau sef, a admonestat Europa pentru ca nu-si respecta angajamentele luate in materie de cheltuieli de aparare.

acum 72 luni (25 May 2018)

Daca in ultima perioada planurile nu i-au mers prea bine in Statele Unite, Bannon, un personaj controversat ca urmare a vederilor sale radicale, incepe sa aiba un succes tot mai mare in Cehia, Ungaria si Italia. Adversar declarat al sistemului, Steve Bannon, fost bancher la Goldman Sachs, a pledat in urma cu doua zile, la Praga, pentru revolta clasei muncitoare, scrie "Washington Post".

Prezenta lui Bannon in Ungaria a venit in contextul in care, luna trecuta, partidul lui Orban, un politician nationalist-conservator pe care fostul strateg-sef al lui Trump l-a descris drept "un erou", a inregistrat o victorie zdrobitoare la alegerile legislative, fapt care a sporit temerile opozantilor privind un viraj catre autocratie. Totodata, vizita lui Bannon in Europa a avut loc in contextul in care, saptamana aceasta, partidele antisistem din Italia si-au finalizat planurile de formare a guvernului de la Roma, care va fi primul cu adevarat populist din Europa Occidentala. In conditiile in care si-a pierdut postul de la Casa Alba de strateg-sef si nici la site-ul de stiri cu orientare de extrema-dreapta nu si-a mai gasit locul, Bannon incearca sa-si propovaduiasca ideile in Europa. Iar succesul partidelor nationaliste din Ungaria si Italia combinat cu triumful lui Milos Zeman, politicianul antiimigratie si prorus care a fost reales in ianuarie presedinte al Cehiei, arata ca febra populista din Europa este departe de a scadea in intensitate. Bannon, caruia Trump ii datoreaza intr-o buna masura succesul la alegerile prezidentiale din 2017, spune insa ca nu ofera consiliere partidelor populiste din Europa. Ba chiar afirma ca are de invatat de la acestea. Fostul strateg-sef al presedintelui american a prezis, de exemplu, ca Angela Merkel, cancelarul federal german, va ramane in istorie drept "cea mai rea figura politica a secolului XXI" si, intocmai ca fostul sau sef, a admonestat Europa pentru ca nu-si respecta angajamentele luate in materie de cheltuieli de aparare. Cat de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro