Fostul senator Ovidiu Marian a ajuns la inchisoare

Fostul senator de Arad, Ovidiu Marian a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in cazul intermedierii mitei catre fost presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara si presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor Daniel Tudor. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro, din suma totala de 300.000 de euro primita de fostul sau sot, pentru ca in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze societatea de asigurari Carpatica, ce facuse obiectul unor activitati de control.

acum 78 luni (20 Nov 2017)

Fostul senator de Arad, Ovidiu Marian a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in cazul intermedierii mitei catre fost presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara si presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor Daniel Tudor. Fostul senator de Arad Ovidiu Marian a fost ridicat de politisti si dus in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul formulat de catre acesta impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti prin care, in luna mai, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Conform sentintei Tribunalului Bucuresti, complementar pedepsei cu inchisoarea, lui Marian i-a fost interzis pentru trei ani "exercitarea dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si a dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat".

Din perioada de detentie decisa de instanta, vor fi scazute zilele in care Ovidiu Marian a stat in arestat la domiciliu, respectiv din 19.02.2016 pana in 19.03.2016. pen., dispune confiscarea de la inculpatul Marian Ovidiu a sumei de 500.000 euro sau a echivalentului in lei al acesteia, calculat la cursul stabilit de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua platii", a mai decis Tribunalul Bucuresti.

Ovidiu Marian a fost inculpat in dosarul instrumentat de DNA care privea o mita ce ar fi fost primita de catre Daniel Tudor, fost presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara si presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, de la omul de afaceri Ilie Carabulea, pentru a proteja societatea de asigurari Carpatica.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro, din suma totala de 300.000 de euro primita de fostul sau sot, pentru ca in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asig... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro