Fostul sef de la Romatsa a fost achitat in baza deciziei Curtii Costitutionale privind abuzul in serviciu. Magistrati: "A incalcat normele interne, nu legea"

Fostul sef de la Romatsa a fost achitat in baza deciziei Curtii Costitutionale privind abuzul in serviciu. Magistrati:

19 septembrie 2016: Judecatoria Sectorului 1 a dat prima decizie de achitare pentru infractiunea de abuz in serviciu in baza hotararii Curtii Constitutionale din iunei 2016, care spunea ca aceasta incadrare juridica este aplicabila doar daca a fost incalcata o lege promulgata de presedinte sau o Ordonanta de Urgenta a Guvernului. Potrivit procurorilor, in perioada septembrie 2010 - februarie 2011, in cadrul Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), au fost efectuate, cu incalcarea procedurilor expres prevazute de Procedura privind recrutarea, receptia, angajarea, avansarea, promovarea si numirea personalului, o serie de angajari, scopul incheierii contractelor de munca fiind cel de a suplimenta veniturile considerate neindestulatoare ale unor persoane angajate in cadrul Ministerului Transporturilor (sub autoritatea caruia isi desfasoara activitatea RA ROMATSA) sau la Guvern.

acum 48 luni (24 Feb 2017)

19 septembrie 2016: Judecatoria Sectorului 1 a dat prima decizie de achitare pentru infractiunea de abuz in serviciu in baza hotararii Curtii Constitutionale din iunei 2016, care spunea ca aceasta incadrare juridica este aplicabila doar daca a fost incalcata o lege promulgata de presedinte sau o Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

Potrivit minutei Judecatoriei Sectorului 1, Bogdan Donciu a fost achitat pentru doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Acesta era acuzat ca ar fi determinat persoanele aflate la conducerea compartimentelor de resurse umane sa procedeze la angajarea fictiva a mai multor persoane in cadrul Regiei Autonome Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa). Angajati de forma la Romatsa

Practic, potrivit unor martori, doi dintre acesti angajati nu veneau la biroul din Romatsa, dar isi desfasurau activitatea in continuare la Guvernul Romaniei sau la Ministerul Transporturilor. Ei se deplasau la sediul regiei doar cand aveau de depus vreo cerere (de concediu sau de plata a primei de concediu) sau pentru a ridica fisa fiscal, sau pentru a semna condica de prezenta.

Potrivit procurorilor, in perioada septembrie 2010 - februarie 2011, in cadrul Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), au fost efectuate, cu incalcarea procedurilor expres prevazute de Procedura privind recrutarea, receptia, angajarea, avansarea, promovarea si numirea personalului, o serie de angajari, scopul incheierii contractelor de munca fiind cel de a suplimenta veniturile considerate neindestulatoare ale unor persoane angajate in cadrul Ministerului Transporturilor (sub autoritatea caruia isi desfasoara activitatea RA ROMATSA) sau la Guvern.

Niciuna dintre persoanele astfel angajate nu s-a prezentat la locul de munca de la ROMATSA, beneficiind insa de drepturile banesti si de celelalte beneficii acordate angajat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro