Fostul sef de la OPC si mina de aur verde din Vrancea. Cum se obtin 135 de hectare de padure la marginea orasului Focsani

Fostul sef de la OPC si mina de aur verde din Vrancea. Cum se obtin 135 de hectare de padure la marginea orasului Focsani

Marian Bobocea, fostul sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Vrancea, din perioada 1996-2000, trebuie sa primeasca 135 de hectare de padure in Crangul Petresti. Padurea de la Crangul Petresti Prin urmare, Directia Silvica trebuie sa-l puna in posesie pe Bobocea cu 80,4 hectare de padure chiar in Cringul Petresti, in conditiile in care intreaga suprafata de padure de acolo este de 130 de hectare, din care 41 se afla in proprietatea municipalitatii Focsani, printr-o donatie facuta de regele Carol I.

acum 110 luni (20 Apr 2015)

Marian Bobocea, fostul sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Vrancea, din perioada 1996-2000, trebuie sa primeasca 135 de hectare de padure in Crangul Petresti.

Este decizia definitiva si irevocabila pronuntata recent de completului de trei judecatori ai Tribunalul Vrancea, dupa un proces care a durat aproape zece ani.

Marian Bobocea, in calitate de reprezentant legal al mamei sale, Tinca Bobocea, s-a judecat cu institutiile statului, in speta Directia Silvica Vrancea, pentru padurea de la Petresti, aflata pe teritoriul comunei Vinatori.

Potrivit actelor pe care le detine, cele 135 de hectare revendicate in instanta au fost vandute la licitatie bunicului lui Marian Bobocea, pe nume Vasile Druta, in 1947, de catre fosta banca Putna, pentru un imprumut care nu a mai putut fi rambursat de Primaria Vinatori. Cu opinie separata in sensul admiterii recursului si in rejudecare , admiterea plangerii si restituirea catre petenta a vechiului amplasament astfel : - suprafata de 80,4 ha padure situata in Crang "Petresti " identificata prin schita anexa la rap.

Padurea de la Crangul Petresti

Prin urmare, Directia Silvica trebuie sa-l puna in posesie pe Bobocea cu 80,4 hectare de padure chiar in Cringul Petresti, in conditiile in care intreaga suprafata de padure de acolo este de 130 de hectare, din care 41 se afla in proprietatea municipalitatii Focsani, printr-o donatie facuta de regele Carol I.

De altfel, terenul Primariei, trecut spre administrare la Consiliul Judetean, face si obiectul unui proiect cu fonduri europene care trebuie finalizat pana la sfarsitul acestui an, fiind vorba de construirea de alei si piste de biciclete.

Juristii Directiei Silvice considera ca Marian Bobocea s-a folosit de documente false, pentru care chiar a fost chiar anchetat de DNA la un moment dat, fara o concluzie clara.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro