Fostul sef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu a fost achitat: "Nu-mi doresc nimic mai mult decat sa ma intorc la colegii mei"

Fostul sef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu a fost achitat:

In luna iulie 2014, EVZ scria ca fostul comisar sef Traian Berbeceanu a fost trimis in judecata in stare de libertate pe 24 octombrie 2013, fiind acuzat de procurorii DIICOT de sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in declaratii, luare de mita, spalare a banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de delapidare, toate in concurs real de infractiuni, cu aplicarea legii penale mai favorabile.

acum 45 luni (30 Jun 2016)

Dupa doi ani de la trimiterea in judecata a cazului comisarului sef Traian Berbeceanu, joi, 30 iunie, Instanta s-a pronuntat pe fond in acest dosar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in cazul fostului comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, acesta fiind achitat, iar fostul procuror sef de la DIICOT Alba Iulia, Ioan Muresan a primit 7 ani de inchisoare cu exeutare.

Dosarul se judeca de doi ani din cauza complexitatii nemaintalnite a cazului, peste 100 de martori fiind audiati de instanta. Berbeceanu a fost acuzat de fostii sai colegi din DIICOT Alba Iulia de favorizarea infractorului, in timp ce acuzatorii fostului sef al BCCO erau la randul lor acuzati de DNA de "represiune nedreapta", mai multe infractiuni de fals si abuz in serviciu.

In luna iulie 2014, EVZ scria ca fostul comisar sef Traian Berbeceanu a fost trimis in judecata in stare de libertate pe 24 octombrie 2013, fiind acuzat de procurorii DIICOT de sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in declaratii, luare de mita, spalare a banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de delapidare, toate in concurs real de infractiuni, cu aplicarea legii penale mai favorabile. In acelasi timp, procurorii care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu au fost trimisi si ei in judecata de catre DNA, acestia fiind acuzati ca au comis abuzuri judiciare impotriva comisarului BCCO, construind un caz bazat pe marturii interesate, uneori luate sub presiune, sau pe probe irelevante. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro