Fostul sef ANI Horia Georgescu, trimis in judecata pentru coruptie

Fostul sef ANI Horia Georgescu, trimis in judecata pentru coruptie

Acuzatiile aduse de procurori Procurorii anticoruptie sustin ca, in calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (in 2008), ar fi emis in trei dosare titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si contrare prevederilor. 26600/CC/2006, prin care a fost stabilita o valoare a terenului de 1.535 metri patrati si constructie demolata de 2.137.636 euro, respectiv 7.851.965 lei, prin supraevaluarea acestora cu suma de 1.730.554 euro, echivalentul a 6.510.865 lei prejudiciind cu aceasta suma bugetul de stat si facilitand obtinerea unor avantaje patrimoniale necuvenite de catre o persoana.

acum 94 luni (9 Apr 2015)

Concret, Horia Gerogescu si Marko Attila, fugit in Ungaria, urmeaza sa raspunda in fata judecatorlor pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in timp ce Theodor Nicolescu va fi judecat pentru luare de mita, si abuz in serviciu. Alaturi de cei trei, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au mai deferit justitiei si pe Ingrid Zaarour, fost presedinte al Agentiei Nationale de Restituire a Propietatilor (ANRP), Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa Mocanu si Remus Virgil Baciua, fosti vicepresedinti ai ANRP, toti urmand a fi judecati pentru trei infractiuni de abuz in serviciu. De asemenea, in fata magistratilor vor ajunge si Constantin Catalin Canangiu, fost reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Dorin Costel Drula si Neculai Nistor, evaluatori autorizati, membrii ai Asociatiei Nationale al Evaluatorilor Autorizati (ANEVAR), pentru complicitate la abuz in serviciu, dar si Alexandru Florin Hani, tot evaluator autorizat, pentru laure de mita si complicitate la abuz in serviciu.

Acuzatiile aduse de procurori Procurorii anticoruptie sustin ca, in calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (in 2008), ar fi emis in trei dosare titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si contrare prevederilor.

Concret, "la data de 04 decembrie 2008, membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor au aprobat raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Neculai Nistor, in dosarul inregistrat sub. 8745/CC/2006, prin care a fost stabilita o valoare a terenului in suprafata de 55.390 metri patrati de 84.546.000 lei (1526 lei/ metru patrat), prin supraevaluarea acestuia cu suma de 13.127.430 euro, echivalentul a 48.399.522 lei, prejudiciind cu aceasta suma bugetul de sta si facilitand obtinerea unor avantaje patrimoniale de catre doua persoane", se arata in rechizitoriul trimis instantei. De asemene... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro