Fostul sef al ICR Lilian Zamfiroiu, care a recunoscut legaturi cu Securitatea, numit ambasador in Luxemburg

Fostul sef al ICR Lilian Zamfiroiu, care a recunoscut legaturi cu Securitatea, numit ambasador in Luxemburg

Lilian Zamfiroiu a fost numit la ICR in iunie 2013, la propunerea grupului PSD din Parlament, si a fost sustinut de catre USL. Fostul sef al ICR a povestit, pentru Adevarul, ca a fost abordat de Securitate pentru a da informatii despre profesori straini, dar ca nu a semnat niciun angajament.

acum 74 luni (5 Aug 2016)

Lilian Zamfiroiu a fost numit la ICR in iunie 2013, la propunerea grupului PSD din Parlament, si a fost sustinut de catre USL. La scurt timp dupa preluarea functiei, intr-un interviu acordat Adevarul, Zamfiroiu a recunoscut ca a avut legaturi cu fosta Securitate, insa a precizat ca nu a semnat angajamente.

"Nu am avut in mine vreo pornire de disident. In destinul meu de pana atunci nu am avut de suferit din pricina regimului, ca sa ma revolt", spunea, in 2013, Lilian Zamfiroiu.

Fostul sef al ICR a povestit, pentru Adevarul, ca a fost abordat de Securitate pentru a da informatii despre profesori straini, dar ca nu a semnat niciun angajament. Cei din Securitate nu erau interesati de colegi. Ma simteam jenat fiindca nu aveam ce sa le spun. Probabil ca le-am spus si asta, nu mai tin minte. Discutiile erau cordiale, ca nu si-ar fi permis aia, in prezenta decanului, sa intre in amanunte.

Lilian Zamfiroiu a fost director al ICR intre iunie 2013 si aprilie 2015, cand a demisionat din functie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro