Fostul sef al Directiei antiterorism din SRI: "Este Romania pregatita sa primeasca 500.000 de musulmani? Avem o lipsa de forta de munca acuta"

Fostul sef al Directiei antiterorism din SRI:

Mai jos, cateva dintre principalele teme discutate si puncte de vedere exprimate, potrivit paginii de facebook a "Festivalul de Film si Istorii Rasnov". "Problema nu e ca nu avem solutii de lupta antitero, avem nevoie si de o legislatie care sa sustina aceste eforturi. Situatia este foarte atent monitorizata de toate autoritatile responsabile pentru a intreprinde masuri preventive si a nu ajunge sa vorbim de un fenomen." Avem ca reper vorbind de grupari teroriste, pe cele listate de UE si SUA, in present fiind dezbateri la nivel european privind delistarea unor grupari teroriste, insa atata timp cat aceste organizatii sunt listate, suntem obligati sa monitorizam orice tip de manifestare ale acestora pe teritoriul national".

acum 32 luni (6 Aug 2017)

Generalul in rezerva a facut declaratiile in cadrul unui panel despre "Globalizarea terorismului" ce a avut loc in penultima zi a "Festivalului de Film si Istorii Rasnov", dupa proiectia unui documentar despre istoria ISIS. In public, printre cei peste 100 de spectatori din Cinematograful "Amza Pellea" Rasnov se afla si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, care a si intervenit la un moment dat, cnd a fost imtrebat daca Mineriadele din anii `90 au fost atentate teroriste.

Mai jos, cateva dintre principalele teme discutate si puncte de vedere exprimate, potrivit paginii de facebook a "Festivalul de Film si Istorii Rasnov".

"Nu putem spune ca Romania nu este afectata de terorism. Mor cetateni romani in atentate, arestam suspecti de terorism in Romania, nu ne putem plasa intr-o pozitie de neutralitate."

"Nu putem vorbi in Romania de un fenomen al radicalizarii cetatenilor romani. Dar exista acest proces si e pe un trend de crestere. Nu alarmant, dar de luat in seama."

"Romania e una dintre foarte putinele, tari europene care nu are cetateni inregimentati in teatrele jihadiste din Siria si Irak alaturi de DAESH.

Sorin Gabriel Cozma: "Am contribuit la arestarea unui suspect de terorism in afara tarii, pe un aeroport din Germania. A fost dat si comunicat de presa in acest sens.

Sorin Gabriel Cozma, despre Romania si imigranti: "Valurile de emigranti vor lovi si Romania. "Problema nu e ca nu avem solutii de lupta antitero, avem nevoie si de o legislatie care sa sustina aceste eforturi. Desi ne-am miscat greu in Europa, e multa birocratie, avem totusi un trend in crestere din punct de vedere a gasirii solutiilor juridice care sa ne ajute. Si nu vorbesc sub nici o forma de legislatie care sa restranga libertatile fundamentele, drepturile omului".

Intrebare din public daca s-a intamplat vreodata ca factorul politic sa nu ia in consider... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro