Fostul sef al Directiei Analiza din SRI, Ionel Nitu: Lansarea ideii ca Sebastian Ghita s-ar afla in Serbia nu face decat sa-l ajute

Potrivit sesizarii transmise de organul de politie, care executa mandatul de arestare preventiva emis la data de 05 ianuarie 2017 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, inculpatul nu a fost depistat pana in acest moment", precizeaza DNA, intr-un comunicat de presa. In aprilie 2016, procurorii DNA Ploiesti au admis cererea deputatului Sebastian Ghita de constituire a cautiunii in limita sumei de 59 milioane de lei, dupa ce parlamentarul a depus garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86 milioane de lei. In acest al patrulea dosar, Sebastian Ghita este acuzat de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, doua infractiuni de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

acum 42 luni (15 Mar 2017)

Fostul deputat Sebastian Ghita, cautat fara succes de autoritatile romane, are doar de castigat din faptul ca, acum, se vehiculeaza public ideea ca el s-ar ascunde in Serbia. eu am 2 ipoteze: fie suntem in fata unei scurgeri de informatii de la MAI (in fapt stirile nu ne aduc noua vreun folos, ci il avertizeaza pe fugar), fie suntem in fata unei dezinformari menite sa conduca autoritatile pe piste false - in ambele situatii, insa, cei care le-au generat nu fac altceva decat sa-l ajute pe Ghita!", explica Ionel Nitu.

Cine si de ce sustine ca Ghita ar fi in Serbia

Potrivit Hotnews, mogulul IT Sebastian Ghita ar fi fost vizitat recent, in Serbia, de doi colaboratori apropiati din Romania, cu care ar fi discutat despre noi actiuni de compromitere a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Nu m-am intalnit cu Ghita, nu m-am vazut cu Ghita de cand a plecat.

Cum a disparut Sebastian Ghita

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost dat disparut la data de 21 decembrie 2016, imediat dupa ce nu s-a prezentat la audieri la DNA Ploiesti. Ulterior, mogulul de Ploiesti, trimis in judecata in doua dosare si urmarit penal in alte doua, nu s-a prezentat nici la Politie in cadrul programului de control judiciar.

Sebastian Ghita era dat in consemn la frontiera inca din momentul in care a fost pus sub control judiciar pe cautiune, masura preventiva in cadrul careia exista interdictia de a parasi tara.Potrivit Politiei de Frontiera, fostul deputat nu ar figura in evidente ca iesit din tara.

Sebastian Ghita a disparut din vizorul Directiei de Operatiuni Speciale a Politiei pe 19 decembrie, dupa ce acesta a participat la o sindrofie a Serviciului Roman de Informatii.

In 5 ianuarie, Instanta Suprema a admis cererea DNA de inlocuire a controlului judiciar pe cautiune cu arestul preventiv, dupa ce Sebastian Ghita a incalcat conditiile controlului judiciar. Vineri, procurorii anticoruptie au cerut magistratilor Inaltei... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro