Fostul sef al DIPI, Nicolae Gheorghe, audiat la DNA

Fostul sef al DIPI, Nicolae Gheorghe, audiat la DNA

Nicolae Gheorghe, chestor principal de politie, la data faptelor sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) cu rang de secretar de stat, este urmarit penal intr-un dosar de la DNA pentru complicitate la abuz in serviciu si doua infractiuni de deturnare de fonduri.

acum 94 luni (19 Apr 2016)

Nicolae Gheorghe, chestor principal de politie, la data faptelor sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) cu rang de secretar de stat, este urmarit penal intr-un dosar de la DNA pentru complicitate la abuz in serviciu si doua infractiuni de deturnare de fonduri. In acelasi dosar sunt urmariti penal Gabriel Nicolae Pavel, comisar sef de politie, la data faptei sef al Serviciului Juridic DIPI, pentru complicitate la abuz in serviciu, Marian Danut Iacob, comisar sef, la data faptei sef al Diviziunii Administrative in DIPI, pentru deturnare de fonduri, si Nelu Zarnica, chestor principal de politie, la data faptei adjunct al sefului DIPI cu rang de subsecretar de stat, pentru deturnare de fonduri.

Ulterior, pe 17 februarie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea unei infractiuni de abuz in serviciu.

DNA a precizat ca, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, atunci seful DIPI, si Gabriel-Nicolae Pavel, sef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

"Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro