Fostul procuror oradean Alexandru Lele, despre moartea lui Dan Condrea: "Rezolva foarte multe pentru..."

Fostul procuror oradean Alexandru Lele, despre moartea lui Dan Condrea:

Daca nu se va face legatura intre dosarele de achizitie publica a acestor dezinfectantii, care sunt de competenta DNA, si dosarele privind moartea violenta si eventuala inselaciune, dosare care sunt la Parchetul de pe langa Inalta Curte, inseamna ca de la un nivel foarte inalt se doreste ajungerea cat mai greu la niste concluzii certe in aceste dosare", a afirmat avocatul Alexandru Lele. Mandat sau citare In conditiile in care zilnic zeci de persoane sunt ridicate de pe strada cu mandat de aducere, fara sa fie citate in prealabil, si sunt duse ca sa dea declaratie dar si ca sa fie audiati ca martori ar fi fost firesc ca si in acest caz sa nu se fi taraganat atat pana sa se ajunga la audierea lui Dan Codrea.

acum 96 luni (24 May 2016)

"Suntem in prezenta unui monopol foarte banos pe are l-a obtinut persoana sau o grupare de interese si acest monopol nu putea fi obtinut decat prin sustinerea prin care i-a asigurat-o un serviciu de informatii. Astfel de afaceri sunt protejate atat in faza de inceput cat si apoi cand pe parcurs apar diverse incidente. Daca nu se va face legatura intre dosarele de achizitie publica a acestor dezinfectantii, care sunt de competenta DNA, si dosarele privind moartea violenta si eventuala inselaciune, dosare care sunt la Parchetul de pe langa Inalta Curte, inseamna ca de la un nivel foarte inalt se doreste ajungerea cat mai greu la niste concluzii certe in aceste dosare", a afirmat avocatul Alexandru Lele.

El este de parere ca varianta sinuciderii nu trebuie exclusa, insa, pe langa aceasta ar mai trebui luate in calcul si alte variante cum ar fi omorul, accidentul de circulatie care sa nu fi fost dorit de cei implicati, si varianta determinaraii sinuciderii. In ce priveste identitatea persoanei decedate, fostul procuror este de parere ca victima este Dan Condrea

"99 la suta am certitudinea ca el a fost la volan.

"Daca vor dori raspunsuri care se obtin usor, ancheta nu va dura foarte mult, daca insa vor incerca sa gaseasca intreaga caracatita atunci va fi o ancheta de durata. Este un caz tipic de coruptie generalizata, dar o coruptie in care sunt implicate nu firme care au ajuns in situatia de a detine un monopol prin propriile mijloace ci prin faptul ca au fost ajutate de anumite structuri sa detina acel monopol", a spus av.

In opinia fostului magistrat, principala acuza care ar trebui adusa procurorului de caz este ca nu a solicitat masuri preventive, imediat dupa deconspirarea cazului. "Daca ar fi facut lucrul acesta am fi aflat adevarul mult mai usor in acest caz, si nu s-ar fi ajuns ca Dan Condrea sa fie acuma decedat. Nu inseamna ca prin anchete profesioniste si de ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro