Fostul primar Gheorghe Nichita, condamnat la patru ani de inchisoare, tine cu dintii de salariul din bani publici

Fostul primar Gheorghe Nichita, condamnat la patru ani de inchisoare, tine cu dintii de salariul din bani publici

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a anuntat ca, desi Gheorghe Nichita a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, fostul edil va continua sa-l sfatuiasca. Nichita a fost angajat de Maricel Popa in aprilie pe functia de consilier personal, avand o remuneratie de peste 3.000 de lei.

acum 32 luni (14 Nov 2017)

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a anuntat ca, desi Gheorghe Nichita a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, fostul edil va continua sa-l sfatuiasca. "Atata vreme cat nu este o hotarare definitiva, domnul Nichita are posibilitatea de a face recurs, iar datoria nostra este sa ii acordam in continuare prezumtia de nevinovatie.

Acelasi lucru l-a sustinut si Nichita, citat de Agerpres: "Cei de la Consiliul Judetean, daca vor sa raman in continuare cu ei, ii ajut. Depinde de cei de la Consiliul Judetean ce vor. Trebuie sa mananc o bucata de paine. Cel care este cercetat, judecat sau in prima instanta condamnat i se pune sechestru pe tot, nu poate face imprumut la banca, nu poate sa dezvolte niciun fel de activitate. Privatilor le e frica sa te angajeze, pentru a nu fi urmariti de organele judiciare.

Nichita a fost angajat de Maricel Popa in aprilie pe functia de consilier personal, avand o remuneratie de peste 3.000 de lei. Practic, Nichita coordoneaza un proiect european, desi condamnarea sa vine intr-un dosar in care este acuzat de fapte de coruptie cu fonduri nerambursabile. Concret, fostul primar ar fi cerut 7 milioane de lei intr-un proiect care viza managementul traficului in municipiul Iasi, dar si mai multe alte bunuri si servicii.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, luni, 13 noiembrie, condamnarea la patru ani de inchisoare cu executare a fostului primar al Iasiului Gheorghe Nichita. Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost si el condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare. Sistemul inteligent de tocat nervii soferilor care a costat 80 de milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro