Fostul primar din Navodari, judecat pentru abuz in serviciu, a cerut suspendarea si anularea OUG 14 la Curtea de Apel Constanta

Fostul primar din Navodari, judecat pentru abuz in serviciu, a cerut suspendarea si anularea OUG 14 la Curtea de Apel Constanta

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Constanta, Nicolae Matei a depus la instanta o cerere de suspendare a OUG 14, pe data de 14 februarie, iar pe 15 februarie a depus o solicitare legata de anularea actului administrativ respectiv. Ordonanta de Urgenta 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonantei de Urgenta 13, de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, a fost atacata in contencios administrativ si la Curtea de Apel Bucuresti, de catre o persoana condamnata, in prima instanta, pentru complicitate la abuz in serviciu.

acum 86 luni (16 Feb 2017)

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Constanta, Nicolae Matei a depus la instanta o cerere de suspendare a OUG 14, pe data de 14 februarie, iar pe 15 februarie a depus o solicitare legata de anularea actului administrativ respectiv.

Nicolae Matei a fost condamnat, in februarie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru dare de mita, fiind incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba.

In aprilie 2014, Nicolae Matei fusese condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru dare de mita. Matei i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de peste 46.000 de euro.

Nicolae Matei mai este judecat, intr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu in forma continuata, tentativa la abuz in serviciu, dare de mita si constituire de grup infractional organizat. Inceput la Curtea de Apel Constanta, procesul a fost stramutat apoi la Curtea de Apel Bucuresti, iar urmatorul termen in acest dosar este pe 7 martie.

Ordonanta de Urgenta 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonantei de Urgenta 13, de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, a fost atacata in contencios administrativ si la Curtea de Apel Bucuresti, de catre o persoana condamnata, in prima instanta, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Luiza Cazanescu si SC Luisa Casa de Moda SRL au deschis, in 10 februarie 2017, la Curtea de Apel Bucuresti, cate doua procese pentru suspendarea, respectiv anularea Ordonantei 14.

O alta sesizare vizand OUG 14 a fost inregistrata luni, la Curtea de Apel Bucuresti, cand fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz in serviciu in dosarul ANRP privind despagubirea ilegala a lui Horia Simu, a cerut instantei sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul ordonantei care a abrogat ordonanta de urgenta prin care au fost modificate codurilor penale, aratand ca prin acest act normativ ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro