Fostul primar Cristian Poteras, condamnat la opt ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu

Fostul primar Cristian Poteras, condamnat la opt ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu

Astfel, Gheorghe Florica, Petre Boncea si Dumitru Vultur au primit cate cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma calificata si continuata, Daniel Moise a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar Cristina Popescu si Dorina Piftor au primit catre trei ani, pedeapsa ce a fost suspendata pe durata unui termen de incercare de sapte ani.

acum 49 luni (22 May 2015)

UPDATE Fostul Primar Cristian Poteras s-a predat la Politia Capitalei dupa ce a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru abuz in serviciu. Astfel, Gheorghe Florica, Petre Boncea si Dumitru Vultur au primit cate cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma calificata si continuata, Daniel Moise a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar Cristina Popescu si Dorina Piftor au primit catre trei ani, pedeapsa ce a fost suspendata pe durata unui termen de incercare de sapte ani. Curtea de Apel Bucuresti a decis si desfiintarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil. Pe atunci era primar al sectorului 6 si presedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe langa Consiliul Local al Sectorului 6 Bucuresti.

Potrivit rechizitoriului, procurorii DNA au stabilit ca fostul edil alaturi de alti angajati ai primariei (Gheorghe Floricica, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu si Dorina Piftor) "in cursul anului 2006, au eliberat ilegal sase titluri de proprietate pentru suprafata totala de 119.647,64 de metri patrati teren intravilan situat in municipiul Bucuresti". In actele de acuzare se arata ca terenurile retrocedate ar fi avut o situatie juridica incerta sau atribuirea lor a fost facuta chiar prin incalcarea dreptului de proprietate al altor persoane.

Mecanismul utilizat ar fi fost extrem de simplu: mai multe persoane care revendicasera terenuri in sectorul 6 "au cedat drepturile litigioase catre acelasi grup de interese in schimbul sumelor totale de 417.900 euro si 40.000 lei". La scurt timp de la cumpararea drepturilor litigioase, dreptul de proprietate era reconstituit de autoritati, insa, avand in vedere ca terenurile revendicate nu mai erau disponibile pentru retrocedarea in natura, solicitantii au primit terenuri in alte zone ale Capitalei. La scurt timp dupa primirea terenurilor, beneficiarii (printre care se numara si u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro