Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, pus sub acuzare de DNA in dosarul "Poli": "O sa puna sechestru pe tot. Incepe iuresul"

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, pus sub acuzare de DNA in dosarul

Edilul care a condus Timisoara timp de 16 ani a fost chemat luni dimineata la DNA in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Poli Timisoara din perioada in care echipa era patronata de Marian Iancu, prejudiciul estimat de Curtea de Conturi fiind de aproximativ 30 de milioane de lei.

acum 89 luni (14 Sep 2015)

UPDATE Procurorii DNA au emis si un comunicat de presa in care arata acuzatiile care i se aduc lui Ioan Cojocari si lui Gheorghe Ciuhandu, dar si unui consilier juridic al primariei. "Acordarea unor sume de bani in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011 din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), sume acordate cu incalcarea principiului oportunitatii ce guverneaza derularea si functionarea activitatilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul S.C.

Potrivit aceluiasi comunicat al procurorilor, pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator asupra unei case detinute de Gheorghe Ciuhandu si a conturilor detinute de secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari.

Edilul care a condus Timisoara timp de 16 ani a fost chemat luni dimineata la DNA in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Poli Timisoara din perioada in care echipa era patronata de Marian Iancu, prejudiciul estimat de Curtea de Conturi fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. Potrivit pressalert.ro, Ciuhandu a stat in sediul DNA Timisoara aproximativ 50 de minute, plecand dupa ce procurorii i-au adus la cunostinta acuzatiile de abuz in serviciu din acest dosar.

Un alt nume greu vizat in dosarul "Poli" este secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, cel care a vizat de legalitate finantarea echipei lui Marian Iancu.

In apararea sa, secretarul Primariei Timisoara se bazeaza pe o sentinta a Curtii de Apel Timisoara care a bagat in ceata dosarul Poli. In procesul in care primaria a contestat raportul Curtii de Conturi referitor la finantarea echipei de fotbal, judecatorii au stabilit ca, potrivit masurii dispuse de Curtea de Cont... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro