Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

Avand in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor supuse confiscarii, in cauza s-a dispus instituirea mai multor sechestre si popriri : asupra terenului in suprafata de 1.000 mp din strada Barbu Vacarescu (cesionat de Loredana Claudia Radu catre o ruda a sa), asupra bunurilor detinute de Aurel Radu pana la concurenta sumei de 1.400.000 euro, precum si asupra sumelor obtinute de catre Toma Sutru si transferate catre rudele acestuia, precum si veniturile obtinute in urma investitiilor efectuate cu aceste sume.

acum 53 luni (16 Jun 2016)

Neculai Ontanu, fostul primar al Sectorului 2 a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita. Impreuna cu fostul edil a mai fost deferit justitiei,fostul secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucuresti, Toma Sutru, pentru luare de mita si spalare de bani.

De asemenea, s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu,in cazul Loredanei Claudia Radu, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit DNA, Neculai Ontanu, in perioada 2006 - 2007, in calitate de primar al Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, in conformitate cu prevederile Legii nr.

In aceeasi perioada,Ontanu a pretins, iar dupa emiterea titlului de proprietate a primit in mod indirect, o suprafata totala de teren de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Vacarescu din sectorul 2 - o zona rezidentiala) si care a fost transferata de denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de inculpat.

In baza solicitarii formulate defostul edil al Sectorului 2, la data de 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp cu o valoare de piata de 650.995 euro din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre Radu Aurel si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot, cu o valoare de piata de 790.500 euro catre Loredana Claudia Radu.

Pentru a ascunde originea infractionala a bunului si identitatea beneficiarului final al folosului obtinut in modalitatea descrisa mai sus, la data de 17.12.2008, inculpata Radu Loredana-Claudia a cesionat dreptul de proprieta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro