Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj a fost condamnat la 6 ani si 4 luni de inchisoare

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj a fost condamnat la 6 ani si 4 luni de inchisoare

Vasile Pogacean: 3 ani de inchisoare Omul de afaceri Vasile Pogacean a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru luare de mita si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei. "In perioada aprilie 2013-mai 2014, inculpatul Uioreanu Horea Dorin a pretins de la inculpatul Pogacean Vasile remiterea, cu titlu de mita, a unei sume totale de 693.224 lei, constand intr-un procent de aproximativ 15% din sumele alocate bugetar de CJ Cluj pentru contractele aflate in derulare de catre firma Sinai Comimpex SRL apartinand omului de afaceri, suma fiind pretinsa tocmai pentru ca, in calitatea sa de conducator la institutiei judetene sa aloce sumele vizate de omul de afaceri. Mita pentru Aeroport "In cursul anului 2011, a fost incheiat contractul de lucrari intre Aeroportul International Cluj-Napoca RA, in calitate de achizitor si asocierea SCC NAPOCA SA - SC ICCO SYSTEMS SRL- SC GEO ARC SRL, in calitate de executant, avand ca obiect prima etapa de executare, finalizare si intretinerea lucrarii "Pista de decolare aterizare de 3.500 m si suprafete de miscare aferente" la un pret de 32.436.982,99 euro, durata contractului fiind stabilita la 3 ani, respectiv pana la 5 septembrie 2014.

acum 62 luni (31 Jan 2018)

Hotararea luata astazi de Curtea de Apel Cluj este definitiva, a declarat pentru "Adevarul", purtatorul de cuvant al institutiei, Adrian Danila. Modificarea a venit pe fondul schimbarii incadrarii juridice a uneia dintre acutatiile care ii sunt aduse: astfel in loc de complicitate la spalare de bani, s-a considerat ca este vinovat de tentativa la complicitate la spalare de bani.

Uioreanu va executa cu un an mai putin Conform uni comunicat al Curtii de Apel Cluj, Instanta a admis apelurile declarate de Horea Uioreanu si Ioan Bene la decizia Curtii de Apel. Horea Uioreanu a fost condamnat la 6 ani si 4 luni pentru 3 infractiuni de luare de mita, o infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa de complicitate la spalare de bani. Daca Tribunalul Cluj l-a gasit vinovat si de complicitate la infractiunea de spalare de bani, Curtea de Apel a schimbat incadrarea juridica in tentativa la aceasta infractiune, inlaturand astfel pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare. Astfel, Curtea de Apel a stabilit ca acesta va executa "pedeapsa cea mai grea, de 3 ani si 7 luni inchisoare, la care adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, adica 2 ani si 9 luni inchisoare, in total inculpatul executand pedeapsa de: - 6 (sase) ani si 4 (patru) luni inchisoare". De asemene, lui Uioreanu i-au fost interzise dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de 4 ani dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei inchisorii. Curtea de Apel a mai decis de asemenea deducerea din durata pedepsei timpul retinerii, arestului preventiv si al arestului la domiciliu incepand cu data de 28 mai 2014 pana la data de 2 aprilie 2015. Vasile Pogacean: 3 ani de inchisoare Omul de afaceri Vasile Pogacean a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru luare de mita si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro