Fostul prefect de Galati, condamnat la 8 ani de inchisoare. Ce infractiuni stau in spatele pedepsei-record

Fostul prefect de Galati, condamnat la 8 ani de inchisoare. Ce infractiuni stau in spatele pedepsei-record

Procurorii anticoruptie sustin ca, pe 1 august 2013, fostul prefect Emanoil Bocaneanu a exercitat amenintari si presiuni asupra sefei de la acea vreme a Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati, Elena Schipor, pentru a o determina sa accepte angajarea in institutie a unei prietene a sotiei lui Bocaneanu. Pe 10 noiembrie 2017, Tribunalul Galati a pronuntat un prim verdict in acest dosar, condamnandu-l pe Emanoil Bocaneanu la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, abuz in serviciu si delapidare, acesta fiind achitat de acuzatiile de santaj, fals in declaratii si instigare la fals intelectual.

acum 27 luni (13 Nov 2017)

Procurorii anticoruptie sustin ca, pe 1 august 2013, fostul prefect Emanoil Bocaneanu a exercitat amenintari si presiuni asupra sefei de la acea vreme a Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati, Elena Schipor, pentru a o determina sa accepte angajarea in institutie a unei prietene a sotiei lui Bocaneanu.

De asemenea, tot in cursul anului 2013, Bocaneanu a efectuat demersuri astfel incat sa se asigure ca o anumita firma, care avea un contract cu Directia Judeteana pentru Evidenta Persoanei Galati, va primi contravaloarea contractului, in conditiile in care Prefectura nu gestiona fondurile acestei structuri, ci Consiliul judetean Galati.

In schimbul interventiei, fostul prefect a pretins firmei respective montarea la locuinta personala a unor produse (cada pentru dus, baterie dus), cerand ca bunurile amintite sa nu apara pe devizul de lucrari si a pretins si o suma de bani din contravaloarea contractului.

Pe 10 noiembrie 2017, Tribunalul Galati a pronuntat un prim verdict in acest dosar, condamnandu-l pe Emanoil Bocaneanu la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, abuz in serviciu si delapidare, acesta fiind achitat de acuzatiile de santaj, fals in declaratii si instigare la fals intelectual.

De amintit este ca in luna mai 2014, cand fostul prefect de Galati se afla in arest preventiv, i-a venit ideea sa angajeze un asasin ca sa scape de fost sefa de la Evidenta Persoanei, Elena Schipor, care il reclamase la procurorii anticoruptie. Fostul prefect a fost trimis in judecata pentru incercarea de a determina savarsirea unei infractiuni, fiind condamnat definitiv la un an si 6 luni de inchisoare cu executare in acest dosar.

Curtea de Apel Galati l-a condamnat definitiv pe Emanoil Bocaneanu la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, dupa ce l-a gasit vinovat de abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri intr-u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro