Fostul ministru Monica Iacob Ridzi si-ar putea afla luni sentinta definitiva in dosarul de coruptie

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi si-ar putea afla luni sentinta definitiva in dosarul de coruptie

Mai mult, Curtea Suprema stabilit sa mentina sechestrul pus in decembrie 2010 de DNA asupra mai multor proprietati detinute de fostul ministru, respectiv, un apartament din Petrosani, cu valoare de 140.681,17 de lei, a unei jumatati din casa detinuta in coproprietate de Ridzi in comuna Scarisoara, judetul Olt, un teren intravilan in suprafata de 3.005 metri patrati cu valoare de 136 de lei si o constructie cu valoare de 126.000 de lei. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009), Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - mai 2009), Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret (21 aprilie 2009 - ianuarie 2010), Dan Petre Toia, director al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (16 martie 2009- 5 mai 2009), Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Razvan Nica Udangiu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, si Cristian Marius Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

acum 110 luni (16 Feb 2015)

Monica Iacob Ridzi s-a predat la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj in jurul orei 17.50, unde s-a dus impreuna cu sotul ei. Dupa aceasta perioada, o comisie de disciplina urmeaza sa-i stabileasca regimul de detentie in care isi va executa pedeapsa - inchis, semi-deschis, inchis sau maxima siguranta, precum si locul unde va fi incarcerata", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu pentru Mediafax.

Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a fost condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

George Razvan Nica Udangiu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, a primit 3 ani de inchisoare cu executare. Initial, acesta primise 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, insa magistratii i-au dat acum pedeapsa cu suspendare dupa ce a achitat suma de 23.000 de lei din prejudiciul cauzat Ministerului Tineretului si Sportului.

Marius Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - mai 2009), a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, Petre Toia, director al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (16 martie 2009- 5 mai 2009), Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL si Cristian Marius Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL au primit cate 3 ani de inchisoare cu suspendare. Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret (21 aprilie 2009 - ianuarie 2010), si-a retras apelul, astfel ca aceasta a ramas cu decizia data de prima instanta, respectiv 2 ani si 6 luni cu suspendare. Am fost convinsa ca singura modalitate de cheltuire eficienta a b... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro