Fostul ministru Mircea Dumitru si teologul Wilhelm Danca se disociaza de controversatul "apel" al unor membri ai Academiei Romane

"Mai mult, in apelul public de acum cateva zile, pe care l-am semnat impreuna cu mai multi colegi din Universitatea din Bucuresti, si pe care eu l-am initiat, denunt derapajele grave de la respectarea normelor si a regulilor statului de drept si ma exprim fara echivoc impotriva coruptiei si a tuturor politicienilor si persoanelor publice care pun in pericol ordinea de drept. "Chemam alaturi de noi, in acest demers, intregul popor roman, pe toti locuitorii acestui pamant, ne adresam in particular intelectualilor, invitandu-i sa fie exemplu de intelepciune si de patriotism, ne adresam oamenilor politici, invitandu-i sa conlucreze cu responsabilitate si patriotism pentru binele Romaniei, cu atat mai mult cu cat ne aflam in preajma sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, a centenarului aducerii impreuna a tuturor provinciilor romanesti, eveniment pe care poporul roman l-a asteptat, pentru care a suferit, a lucrat si a luptat atatea veacuri si pe care l-a realizat cu atatea jertfe", este apelul academicienilor.

acum 88 luni (10 Feb 2017)

Totodata, teologul si filozoful Wilhelm Danca, membru corespondent al Academiei Romane, a anuntat pe Facebook ca se disociaza de recentul apel al grupului de initiativa din Academia Romana pentru ca nu oglindeste convingerile sale crestine.

UPDATE: Apelul la patriotism si la pedepsirea agresiunilor la adresa suveranitatii facut in numele a peste 80 de academicieni a fost redactat de trei membri titulari ai Academiei Romane - Victor Voicu, Ioan Aurel Pop si Gheorghe Paun -, iar textul nu este asumat de for, sustin reprezentanti ai institutiei. Varianta primita numara 82 de semnatari care se aratau "ingrijorati" de evolutiile interne si internationale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continua si alarmanta incercare de "erodare a identitatii, suveranitatii si unitatii nationale a Romaniei", cu actiuni plasate sub semnul "globalismului nivelator sau al unei exagerate , dar si cu multe actiuni indreptate direct impotriva statului si poporului roman".

Mircea Dumitru se disociaza

Un numar de 82 de academicieni, intre care Micea Dumitru, Victor Voicu, Ioan Aurel Pop, Nicolae Breban, Victor Spinei, Dinu C. Giurescu, Ionel Haiduc si Eugen Simion, au transmis miercuri o scrisoare deschisa in care fac apel la patriotism si la "pedepsirea agresiunilor la adresa suveranitatii nationale".

"Am fost intrebat daca ma alatur unui apel mai general in care sa fie subliniata sustinerea unitatii si a integritatii teritoriale si nevoia de a depasi conflictele mari din societatea romaneasca prin dialog activ si cultivarea unor atitudini politice tolerante. Contextul mai general era delimitat de anticipata intalnire dintre premierul maghiar si presedintele SUA, urmata apoi si de intalnirea cu presedintele Federatiei Ruse", a scris Mircea Dumitru, joi seara, pe Facebook.

Semnatarii apelului se arata "ingrijorati" de evolutiile interne si internationale din ultimele decenii, c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro