Fostul ministru Florin Jianu, dezvaluiri despre adoptarea OUG 13

Fostul ministru Florin Jianu, dezvaluiri despre adoptarea OUG 13

Este vorba de proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala. (Aprobat) * 7.PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala (pct.4 pe Ordinea de zi suplimentara) Dl. (Aprobat) OUG 13, adoptata in miez de noapte, cu intentia de a modifica radical legislatia penala, a fost ulterior abograta de Guvernul Grindeanu prin OUG 14, dupa ce sute de mii de oameni au protestat in toata tara.

acum 82 luni (16 Feb 2017)

"In sedinta de Guvern nu se voteaza, nu ai posibilitatea sa te opui unui act normativ. Cand e prezentat un teanc de documente pus pe masa, e imposibil pentru cineva sa aiba o reactie. Un Guvern si actiunile Guvernului se bazeaza pe perceptie publica si pe credibilitate. In momentul in care pierzi credibilitatea cred ca orice lucru ai face in continuare va fi umbrit de lucrurile care ti-au pus pecetea", a declarat Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri.

Florin Iordache i-a raspuns, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul PSD Olt din Slatina, fostului sau coleg de Guvern Florin Jianu. A fost unanimitate de voturi, atunci cand s-a discutat. Ati vazut ca in sedintele de Guvern fiecare ministru primeste o anumita documentatie si daca are de facut discutii, completari, observatii, au puncte de vedere. Stenograma e publica si, la interventia premierului, eu am prezentat cu ce noutati vin, ce reglementeaza si nimeni din membrii Cabinetului nu a avut un comentariu.

Prezentam integral, din stenograma desecretizata a sedintei de guvern, pasajul in care Florin Iordache a promovat respectivele acte normative.

Dl.

Dl. Florin Iordache: Domnule prim-ministru, va rog sa suplimentam ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau doua dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizeaza evitarea unei hotarari pilot de la CEDO. Si aici discut de proiectul de lege privind gratierea unor pedepse. Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Melescanu. Si cel de-al treilea, va rog sa suplimentam si cu cel de-al treilea. Este vorba de proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Mihai Busuioc: Domn... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro