Fostul ministru Darius Valcov ar putea afla joi daca va fi arestat preventiv

Fostul ministru Darius Valcov ar putea afla joi daca va fi arestat preventiv

UPDATE Alte 90 de tablouri ale lui Valcov, gasite joi de procurorii DNA Procurorii DNA au gasit alte 90 de tablouri care i-ar apartine fostului ministru de Finante Darius Valcov. Valcov primea mita in pungi de plastic Procurorii au expus in documentul prin care au cerut instantei arestarea preventiva a fostului ministru de la Finante ca acesta ar trebui arestat deoarece "fapta inculpatului, precum si atitudinea acestuia, creeaza un potential pericol cu privire la buna functionare a institutiilor si autoritatilor statului, cu competente in gestionarea si administrarea fondurilor publice sau al obtinerii de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, avand in vedere faptul ca exercitarea influentei in schimbul unor sume de bani priveau un contract finantat si din acest buget". Sentinta nu este definitiva putand fi atacata atat de fostul de ministru cat si de procurori.Caricatura realizata de Vali Ivan Darius Valcov, retinut chiar de ziua lui Darius Valcov a fost retinut, miercuri, pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) chiar in ziua in care a implinit 38 de ani.

acum 112 luni (26 Mar 2015)

UPDATE Alte 90 de tablouri ale lui Valcov, gasite joi de procurorii DNA Procurorii DNA au gasit alte 90 de tablouri care i-ar apartine fostului ministru de Finante Darius Valcov.

Mai exact, procurorii sustin ca oamenii de afaceri care se ocupau de firmele infiintate pentru ca Darius Valcov sa incaseze mita au declarat in timpul cercetarilor ca, de indata ce a aflat de ancheta DNA, Valcov le-ar fi cerut apropiatilor sai sa distruga hard-disk-urile si documentele incriminatoare. Asta in timp ce demnitarul ocupa functia de ministru de Finante. Martor: "Mi-a spus sa distrug ambalajele"

De asemenea, fostul ministru i-ar fi cerut unuia dintre martorii din acest dosar, cel in casa caruia se afla seiful in care tinea bani, tablouri si cele trei lingouri de aur, sa distruga pungile si hartiile in care erau respectivele sume de bani. "Mi-a spus sa il deschid si sa distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic si de hartie in care se aflau banii si eventualele documente, respectiv niste plicuri rupte pe care se afla un scris de mana (date calendaristice si sume de bani). Interventii la Directia Antifrauda Anchetatorii mai noteaza ca, in acelasi context al distrugerii urmelor, Darius Valcov, stiind de un control al Directiei Generale Antifrauda Fiscala, solicitat de Directia Nationala Anticoruptie, l-a asigurat pe Lucian Petrut Susala, inculpat si el in acest dosar, ca va face interventii pe langa seful echipei de control, in sensul influentarii rezultatului acestuia. Darius Valcov, dupa gratii pentru doua milioane de euro

Darius Valcov a fost prezentat, joi, la Curtea Suprema cu propunere de arestare preventiva in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta dupa ce ar fi primit doua milioane de euro mita. Tot joi, procurorii DNA au descins la firmele din Slatina despre care anchetatorii spun ca sunt controlate de senatorul PSD de Olt. Doua echipaje ale "mascatilor" de la Jandarmeria Bucuresti, insotiti de r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro