Fostul ministru Codrut Seres si-ar putea afla marti sentinta definitiva in dosarul de tradare

Fostul ministru Codrut Seres si-ar putea afla marti sentinta definitiva in dosarul de tradare

Cei doi sunt acuzati ca s-ar fi folosit de functiile pe care le-au detinut pentru a favoriza mai multe persoane in dosare de privatizare.Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in mandatul lui Nagy (cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului), a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete. Mai multe stiri pe aceeasi tema: Codrut Seres a mai primit patru ani de inchisoare Fostul ministru al Economiei a fost condamnat luni la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul "Hidroelectrica" in care a fost gasit vinovat ca a lasat fosta conducere a companiei sa prejudicieze societatea si statul cu 165 de milioane de dolari.

acum 61 luni (7 Oct 2014)

De asemenea, procurorul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a cerut ca instanta sa schimbe incadrarile juridice ale inculpatior potrivit noilor prevederi din noile Coduri Penale, respectiv, din tradare prin transmitere de secrete in divulgarea secretelor economice.

In decembrie, Seres a fost condamnat la inchisoare

Fostul ministru al Economiei a fost condamnat, pe 3 decembrie 2013, de judecatorii Curtii Supreme la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de tradare. De asemenea, fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, judecat si el in acest dosar, a primit cinci ani de inchisoare.

Cei doi sunt acuzati ca s-ar fi folosit de functiile pe care le-au detinut pentru a favoriza mai multe persoane in dosare de privatizare.Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in mandatul lui Nagy (cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului), a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete. Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru tradare prin transmitere de secrete, din care i-au fost scazute doua luni, perioada arestului preventiv. Stamen Stanchev a primit cea mai mare pedeapsa din dosar, respectiv 11 ani de inchisoare pentru spionaj, precum si patru ani si zece luni pentru initierea si sprijinirea unui grup infractional organizat. Mai mult, si cetateanul ceh Michal Susak a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru complicitate la santaj si la patru ani si zece luni pentru initierea unui grup infractional transnational. Acesta urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv, cea de zece ani de inchisoare. Londra, cetatean romano-englez, la noua ani si sase luni de inchisoare pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro