Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi ar putea fi liberata conditionat

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi ar putea fi liberata conditionat

Totul pentru a castiga zile de libertate, sa pot fi alaturi de cei doi copii ai mei...Am lucrat cinci luni la curatenie, de un an lucrez la servirea mesei, lucrez zece ore pe zi, munca fizica, numai Dumnezeu stie ce este in sufletul meu...Imi e greu sa va descriu in cuvinte ce simt cei doi copii.

acum 35 luni (22 Nov 2017)

Tribunalul Cluj urmeaza sa se pronunte asupra contestatiei la decizia Judecatoriei Gherla privind liberarea conditionata a fostului ministru, potrivit News.ro.

Judecatoria Gherla a decis in 27 octombrie liberarea conditionata a Monicai Iacob Ridzi, ins- decizia a fost atacata de procurori. Sunt executata atat de ANAF, cat si de executorul judecatoresc pentru aceeasi suma, prejudiciu. Am participat la peste 100 de programe in penitenciar, mi-am dus crucea cu decenta in ultimii trei ani. Totul pentru a castiga zile de libertate, sa pot fi alaturi de cei doi copii ai mei...Am lucrat cinci luni la curatenie, de un an lucrez la servirea mesei, lucrez zece ore pe zi, munca fizica, numai Dumnezeu stie ce este in sufletul meu...Imi e greu sa va descriu in cuvinte ce simt cei doi copii. Baietelul a inceput clasa intai, are dificultati mari de adaptare in lipsa mea...Lasarea mea in detentie si fiecare zi departe de copii nu fac decat sa ne afecteze si mai mult situatia medicala, atat a mea, cat si a copiilor. Conform noii legi, eu am primit 150 de zile de libertate si eu am obtinut altele prin munca.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata in 2015 la cinci ani de inchisoare in dosarul "2 Mai", in care a fost judecata pentru abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual si participatie improprie de acces fara drept la un sistem informatic. Alaturi de Ridzi, in acelasi dosar, au fost judecate si condamnate alte 11 persoane, fosti angajati ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost gasita vinovata dupa ce procurorii DNA au acuzat-o ca a platit in 2009 servicii fictive unor companii preferentiale, pentru organizarea manifestarilor de Ziua Tineretului, si astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro