Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, asteptat luni la Curtea Suprema in dosarul "Hidroelectrica"

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres, asteptat luni la Curtea Suprema in dosarul

Sechestrul pus de procurori Procurorii DIICOT au pus sechestru asigurator pe mai multe autoturisme, locuinte si terenuri, precum si pe sume de bani apartinand inculpatilor, in valoare totala de aproximativ sase milioane de lei, 400.000 de euro si 200.000 de dolari, masura fiind luata pentru acoperirea prejudiciului.

acum 112 luni (27 Oct 2014)

Codrut Seres a fost condamnat, pe 31 martie, la patru ani de inchisoare cu executare. De asemenea, instanta a decis condamnarea lui Eugen Pena (fost director general), Traian Oprea (director general) si George Asan (director furnizare) la cinci ani de inchisoare cu executare, iar Nicolae Opris (fost sef Serviciu Marketing - Furnizare) a primit patru ani de inchisoare cu executare. Victoria Geormaneanu si Georgeta Iosif au fost condamnate la patru de inchisoare cu suspendare, cu termene de incercare de sapte si, respectiv, sase ani.

Fosta echipa de conducere de la Hidroelectrica este acuzata ca, in cursul anului 2003, in contextul secetei severe si al nivelului foarte scazut al Dunarii, nu a invocat clauza de forta majora din contractele de furnizare a energiei electrice si nu ar fi luat masuri pentru renegocierea preturilor, data fiind noua situatie din Sistemul Energetic National. l-au acuzat pe Codrut Seres de complot si subminarea economiei nationale, iar conducerea Hidroelectrica a fost trimisa in judecata pentru ca a desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 165 de milioane de dolari patrimoniului societatii si bugetului consolidat al statului.

Activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare a cantitatilor de energie electrica rezultate din productia proprie si din achizitiile de la alti producatori, in conditii total nefavorabile societatii si a condus la imposibilitatea asigurarii, in anumite perioade de timp, a rezervei de putere necesare functionarii in siguranta a Sistemului Energetic National - ramura strategica a economiei nationale, aspect de natura sa submineze economia nationala.

Sechestrul pus de procurori Procurorii DIICOT au pus sechestru asigurator pe mai multe autoturisme, locuinte si terenuri, precum si pe sume de bani apartinand inculpatilor, in valoare totala de aproximativ sase milioane de lei, 400.000 de euro si 200.000 de dolari, masura fiind luata pentru acoperirea prejudiciului.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro