Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a inscris in USR si va candida la parlamentare

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a inscris in USR si va candida la parlamentare

Faptul ca, in mai multe sedinte de Guvern, m-am pronuntat in favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor in cazuri de plagiat notorii si ca am reusit sa impiedic adoptarea pachetului de acte normative propuse de ministrul Curaj, adoptare care ar fi insemnat amanarea cu aproape un an a retragerii oricarui titlu, mi-a adus o adversitate rece a acelor ministri care erau implicati", mai afirma Vlad Alexandrescu.

acum 93 luni (19 Oct 2016)

"Sunt onorat sa anunt faptul ca Vlad Alexandrescu s-a inscris in USR si va candida pe listele partidului", a anuntat Nicusor Dan, intr- conferinta de presa.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, si-a anuntat, miercuri, demisia din functia pe care o detinea, din cauza scandalului de la Opera, si anunta ca reformele incepute de el sunt amenintate de "forte retrograde". Sambata, la trei zile dupa demisie, in presa a aparut o scrisoare deschisa trimisa Grupului pentru Dialog Social (GDS) in care acesta sustinea ca asupra sa au fost exercitate actiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern.

In depesa pentru GDS, acesta a marturisit, fara a da nume cu subiect si predicat, cum alti colegi s-au transformat in adversari pentru ca, spre deosebire de ei, nu raspundea unor comenzi politici si incerca rezolvarea unor situatii sensibile, precum retragerea imediata a titlurilor de doctor pentru demnitarii care au plagiat. "Cand am oprit daramarea casei Nanu-Muscel din Piata Romana am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directa. Apoi, am fost convocat la ASE la o sedinta de , condusa de fostul rector al ASE, actualmente presedinte al Senatului ASE, acelasi om care a interzis accesul la Biblioteca ASE pentru consultarea tezelor de doctorat sustinute in acea Universitate. Faptul ca, in mai multe sedinte de Guvern, m-am pronuntat in favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor in cazuri de plagiat notorii si ca am reusit sa impiedic adoptarea pachetului de acte normative propuse de ministrul Curaj, adoptare care ar fi insemnat amanarea cu aproape un an a retragerii oricarui titlu, mi-a adus o adversitate rece a acelor ministri care erau implicati", mai afirma Vlad Alexandrescu. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum, si de ce nu mi-a comunicat mie sau in Guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat. Reformele vor continua si in cultura si in alte domenii", a scris Ciolos p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro