Fostul episcop de Husi, implicat intr-un scandal homosexual, s-a mutat in palatul in care a locuit Bartolomeu Anania, mare duhovnic si carturar. Cum arata cladirea

Fostul episcop de Husi, implicat intr-un scandal homosexual, s-a mutat in palatul in care a locuit Bartolomeu Anania, mare duhovnic si carturar. Cum arata cladirea

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Barladeanu, locuieste in palatul de la Varatec, judetul Neamt, in care s-a retras fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, pentru a se dedica scrisului. Palatul in care a locuit Bartolomeu Anania FOTO Mesagerul de Neamt Retras din functie, dar privilegiat Dupa ce a vizitat-o, Corneliu Barladeanu a anuntat ca nu doreste sa locuiasca acolo, invocand ca ar fi prea departe de casa.

acum 30 luni (3 Jan 2018)

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Barladeanu, locuieste in palatul de la Varatec, judetul Neamt, in care s-a retras fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, pentru a se dedica scrisului. Imobilul care l-a gazduit pe cel supranumit "leul Ardealului" se afla in administrarea Episcopiei Romanului si Bacaului si a fost pus la dispozitia lui Corneliu Barladeanu, dupa ce acesta a refuzat alte doua oferte.

Corneliu Barladeanu s-a retras din functia de episcop in luna august, anul trecut, la presiunile superiorilor, in urma unui scandal sexual, izbucnit dupa ce el insusi a mers la DNA sa reclame ca mai multi preoti in santajeaza cu materiale compromitatoare.

Sinodul BOR a acceptat cerererea de retragere din functie si a stabilit, odata cu vacantarea postului de episcop al Husilor, ca fostul episcop sa locuiasca in jurisdictia Episcopiei Devei si Hunedoara intr-o casa din localitatea Hatagel.

Palatul in care a locuit Bartolomeu Anania FOTO Mesagerul de Neamt

Retras din functie, dar privilegiat

Dupa ce a vizitat-o, Corneliu Barladeanu a anuntat ca nu doreste sa locuiasca acolo, invocand ca ar fi prea departe de casa.

In final, fostul episcop al Husilor a primit o a treia oferta pe care a si acceptat-o si anume palatul de la Varatec in care a locuit in perioada 1982-1993 fostul Mitropolit al Clujului Bartolomeu Anania.

Considerat una dintre cele mai seama personalitati ale BOR, care a imbinat intr-un mod fericit religia si cultura, "leul Ardealului" s-a retras la Varatec pentru a scrie si a locuit in palatul care apartinuse fostului episcop al Romanului si Bacaului Partenie. Acesta, potrivit localnicilor, este insotit de doi calugari si un sofer, cel mai probabil, fratele sau, Florin Onila, fost politist de frontiera.

Corneliu Barladeanu, in continuare "Preasfintit"

Chiar daca si-a pier... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro