Fostul director FBI, James Comey, va relata Senatului cum i-a cerut Donald Trump sa opreasca ancheta asupra consilierului sau, Michael Flynn. In aceeasi zi este validat noul director FBI, Christopher Wray

Ancheta il viza pe generalul in retragere Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Nationala al lui Donald Trump, care era suspectat ca a avut relatii cu oficiali de la Ambasada Rusiei din Washington chiar in perioada alegerilor prezidentiale din SUA, castigate de Donald Trump. Pe de alta parte, unul dintre avocatii lui Donald Trump, Marc Kasowitz, a declarat ca presedintele SUA este "satisfacut" de faptul ca fostul director Comey a confirmat ca nu exista vreo ancheta care sa-l vizeze personal pe Donald Trump in relatia cu Rusia.

acum 64 luni (8 Jun 2017)

Fostul director FBI, James Comey, va relata in fata unei comisii a Senatului SUA modul cum a decurs discutia in care presedintele Donald Trump i-a sugerat sa opreasca o ancheta a FBI, informeaza ziarul britanic The Guardian.

Ancheta il viza pe generalul in retragere Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Nationala al lui Donald Trump, care era suspectat ca a avut relatii cu oficiali de la Ambasada Rusiei din Washington chiar in perioada alegerilor prezidentiale din SUA, castigate de Donald Trump.

Presa americana si cea britanica sugereaza ca ancheta FBI in acest caz a continuat, dar Trump l-a destituit pe Comey din functia de director al FBI. Fostul general a demisionat dupa ce a fost acuzat ca are legaturi cu Rusia Barack Obama l-a avertizat pe Donald Trump cu privire la Michael Flynn in timpul intalnirii lor din Biroul Oval, din 10 noiembrie 2016, la cateva zile dupa ce magnatul imobiliar fusese ales presedinte al SUA.

Conform acestui document, Comey relateaza ca Donald Trump i-ar fi atras atentia despre ancheta asupra lui Michael Flynn folosind urmatoarele cuvinte: "Sper ca veti lasa acest lucru sa treaca, sa treaca chestiunea cu Flynn.

Audierea lui Comey in Senat va fi transmisa in direct de canalele de televiziune din SUA, iar unele baruri din Washington se vor deschide, joi, mai devreme ca de obicei, pentru a le permite clientilor sa urmareasca live, din interiorul localurilor, aceste transmisiuni. Citeste si: Casa Alba: Presedintele SUA se simte impiedicat in tentativa de a lucra cu Rusia Potrivit unor surse New York Times, Donald Trump le-ar fi transmis oficialilor rusi ca demiterea directorului FBI, James Comey, a atenuat "presiunea imensa" asupra sa cauzata de investigatia privind ingerintele Rusiei in campania electorala prezidentiala.

Comey, la acel moment director al FBI, a interpretat aceste cuvinte drept o cerere a lui Trump de a stopa ancheta asupra lui Flynn si a dedus ca Trump era "foarte... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro