Fostul director al Romsilva sustine ca va munci gratis pentru comunitate daca va fi gasit vinovat in dosarul retrocedarilor de paduri

Fostul director al Romsilva sustine ca va munci gratis pentru comunitate daca va fi gasit vinovat in dosarul retrocedarilor de paduri

Pe parcursul mai multor ore de audieri, Craciunescu s-a aparat spunand ca nici acum nu intelege de ce are calitatea de inculpat in dosarul in care mai multi oficiali sunt acuzati de tentativa de restituire a unei suprafete de 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau. "Nu am comis nicio fapta penala, nu am nimic de ascuns, si, in calitate de director al Romsilva, am facut toate demersurile in vederea impiedicarii retrocedarii celor 43 de mii de hectare de padure (...) Cat am fost director al Romsilva, pe baza de mandat, aveam obiective clare de indeplinit. In acest dosar sunt judecati si Gheorghe Paltin-Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, fostul sef al Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan.

acum 77 luni (11 May 2016)

Pe parcursul mai multor ore de audieri, Craciunescu s-a aparat spunand ca nici acum nu intelege de ce are calitatea de inculpat in dosarul in care mai multi oficiali sunt acuzati de tentativa de restituire a unei suprafete de 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau.

"Nu am comis nicio fapta penala, nu am nimic de ascuns, si, in calitate de director al Romsilva, am facut toate demersurile in vederea impiedicarii retrocedarii celor 43 de mii de hectare de padure (...) Cat am fost director al Romsilva, pe baza de mandat, aveam obiective clare de indeplinit.

In continuare, el a explicat, din punctul sau de vedere, relatia tensionata care a avut-o cu o jurista a institutiei, Alina Suciu, angajata care a atacat la instantele superioare, fara stirea lui Craciunescu, mai multe decizii judecatoresti defavorabile Romsilva. Despre cererea de stramutare a procesului

Dupa ce Regia a pierdut o importanta suprafata de padure in favoarea lui Gheorghe Paltin-Sturdza, Craciunescu a sustinut ca a cerut Directiei Silvice Bacau sa inceapa procedura de demarare a revizuirii la tribunalul din Sfantu Gheorghe, plangerile fiind facute cu sprijinul juristei Alina Suciu. Motivul real al acestei cereri era acela de a avea toate documentele pentru sustinerea revizuirii si, din contra, am dispus sa se cerceteze in continuare arhivele de catre Butnaru", a aratat Craciunescu.

El a mai precizat ca nu s-a suparat pe Alina Suciu ca a facut cerere de stramutare a procesului fara stirea sa, asa cum au spus procurorii.

"Ma informa ca are probleme de sanatate, era disciplinata si uneori se invoia sa-si faca o serie de analize, fara sa ma informeze ca, de fapt, avea un certificat de handicap. Au aparut dispute intre Suciu si sefa de la juridic si, in februarie 2012, pentru a evita aceste dispute, am decis ca Suciu sa ocupe alt post, la perdelele forestiere.

"Abia in iunie 2013 a depus certifica... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro