Fostul deputat Mihail Boldea cere despagubiri de 150.000 de euro: "Baroul Galati mi-a incalcat dreptul la munca"

Fostul deputat Mihail Boldea cere despagubiri de 150.000 de euro:

Procurorii anticoruptie il acuza ca, in luna martie 2007, a intocmit in fals un antecontract de vanzare-cumparare datat august 2004, prin care se atesta ca SC Aviatia Utilitara Tuzla (societate care fusese radiata inca din anul 2005), reprezentata de o persoana care nu avea cunostinta de tranzactie si care nu avea nicio calitate in societatea mentionata, se obliga sa vanda catre SC Fitocom Serv Galati, la un pret de 300.000.000 lei vechi, terenul in suprafata de 39, 61 ha, din comuna galateana Vanatori, teren cu destinatie speciala.

acum 95 luni (18 Mar 2016)

Mihail Boldea a fost condamnat acum o luna la sase ani de inchisoare in dosarul "Aviasan", prejudiciul depasind 8,6 milioane de euro. Procurorii anticoruptie il acuza ca, in luna martie 2007, a intocmit in fals un antecontract de vanzare-cumparare datat august 2004, prin care se atesta ca SC Aviatia Utilitara Tuzla (societate care fusese radiata inca din anul 2005), reprezentata de o persoana care nu avea cunostinta de tranzactie si care nu avea nicio calitate in societatea mentionata, se obliga sa vanda catre SC Fitocom Serv Galati, la un pret de 300.000.000 lei vechi, terenul in suprafata de 39, 61 ha, din comuna galateana Vanatori, teren cu destinatie speciala.

Actul fals ar fi fost intocmit in conditiile in care Mihail Boldea a fost acuzat ca s-a folosit de actele de identitate ale acelei persoane.

A primit interdictie de a profesa, dar hotararea instantei nu este definitiva

Judecatorii i-au interzis fostului deputat sa mai practice profesia de avocat timp de patru ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea, insa decizia instantei nu este definitiva.

"Am fost suspendat din avocatura in baza articolului 50 din statutul profesiei de avocat, care stipuleaza ca suspendarea se realizeaza pana la finalizarea procesului penal. Nu mai spun ca suspendarea mea din avocatura s-a realizat cu incalcarea procedurii, in sensul ca nu am fost audiat la acel moment, in conditiile in care eram plecat din tara", ne-a declarat Mihail Boldea.

Momentan, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti nu s-au pus de acord vizavi de cine ar fi competent sa judece procesul intentat de Boldea, Inalta Curte de Casatie si Justitie urmand sa aiba ultimul cuvant in acest caz.

"Voi cere despagubiri de peste 150.000 de euro de la Baroul Galati si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania pentru ca am pierdut clienti care aveau dosare la DNA, iar eu nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro