Fostul asociat al lui George Muhscina acuza! Seful PNL Constanta ar fi comis o frauda cu fonduri europene de 500.000 euro, dupa ce si-a majorat artificial cifra de afaceri | DEZVALUIRE ROMANIA LIBERA

Cristian Costea, asociat vreme de 15 ani cu seful organizatiei municipale PNL Constanta, George Muhscina, in firma Plasty Prod, sustine ca liberalul a comis o frauda de 500.000 de euro din fonduri europene, in urma unor contracte dubioase prin care si-a majorat artificial cifra de afaceri. "Pentru acest lucru, dar si pentru a crea aparenta de legalitate a furtului banilor ce se cuvin si actionarilor minoritari, a convocat o Adunare Generala a Actionarilor (AGA), care are ca obiect tocmai aprobarea completarii obiectului de activitate, care n-are, insa, nicio legatura cu activitatea Plasty Prod, respectiv productie publicitara, pe care o desfasoara exclusiv de la infiintare", mai spune Cristian Costea.

acum 38 luni (26 May 2017)

Cristian Costea, asociat vreme de 15 ani cu seful organizatiei municipale PNL Constanta, George Muhscina, in firma Plasty Prod, sustine ca liberalul a comis o frauda de 500.000 de euro din fonduri europene, in urma unor contracte dubioase prin care si-a majorat artificial cifra de afaceri.

Cristian Costea a infiintat compania Plasty Prod S.A., alaturi de George Muhscina, in urma cu 25 de ani, iar timp de 15 ani a fost si administratorul firmei.

Ce spune Cristian Costea: ca pe 17 noiembrie 2014 Plasty Prod a incheiat un contract cu Energo Drobeta SA prin care se angaja sa efectueze lucrari de reparatii si modernizare a doua scoli din sectorul 3 al Capitalei. Doar ca pe Plasty Prod n-o recomanda nimic pentru a efectua astfel de lucrari, neavand nici experienta in constructii, nici dotarea tehnica necesara si nici oameni suficienti.

Ambele contracte - redactate identic, inclusiv cu greselile de ortografie - au avut o valoare de 600.000 de euro, in total 1,2 milioane de euro. Ambele firme, si Energo Drobeta, si Concelex, au avut in acel moment in conducere persoane apropiate lui George Muhscina, dupa cum arata un raport de control al ANAF, Directia Antifrauda Constanta.

Astfel, Plasty Prod a reusit sa plimbe hartii intre firme, dar si 1,2 milioane de euro in conturi, crescandu-si astfel, in mod artificial, cifra de afaceri.

Cum sa pui mana pe 500.000 de euro

Cristian Costea explica scopul ingineriei financiare puse la cale de Muhscina, cu ajutorul prietenilor sai din cele doua companii. In 2013, Plasty Prod a accesat fonduri europene in valoare de 500.000 de euro pentru achizitionarea de utilaje. "UE te obliga sa indeplinesti anumite criterii legate de cifra de afaceri si de numarul de angajati. Concret, daca Muhscina nu indeplinea aceste criterii - si fara cei 1,2 milioane de euro plimbati prin conturi nu le-ar fi indeplinit -, ar fi fost obligat sa dea banii inapoi.

Contactat de RL, seful PNL Cons... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro