Fostii detinuti politici, "epuratI" de la Spitalul Judetean

Pe de alta parte, medicul psihiatru Traian Neamtu sustine ca la mijloc nu este vorba de varsta, ci de o serie de dispute pe care le-a avut anul trecut cu managerul spitalului clujean, Petru Susca, si care ar fi decis astfel sa se razbune. Domnul Doctor are varsta de 80 de ani, iar conform legii (prevederile art.2, pct.1 din Decretul-lege nr.118/1990) avea dreptul la prelungirea activitatii, dupa varsta de 70 ani, cu perioada de detentie. In lunile ianuarie-februarie 2015 organizam concursuri pentru ocuparea a 95 de posturi, iar apoi, in functie de incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat pentru anul in curs, vom continua acest proces de ocupare, cu conditia mentinerii activitatii spitalului in zona de eficienta". 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, pot fi mentinuti, la cerere, in activitatea profesionala, pe baza certificatului anual de sanatate.

acum 84 luni (13 Jan 2015)

Conducerea spitalului a refuzat sa permita prelungirea activitatii presedintelui Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Cluj, psihiatrul Traian Neamtu.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj a ajuns din nou in centrul unui scandal. Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din judetul Cluj, medicul psihiatru Traian Neamtu, doctor in stiinte medicale, a fost "epurat" din spital de la inceputul acestui an. Conducerea spitalului sustine ca a decis sa nu ii mai aprobe prelungirea activitatii cu inca un an, deoarece medicul Traian Neamtu va implini varsta de 80 de ani. Pe de alta parte, medicul psihiatru Traian Neamtu sustine ca la mijloc nu este vorba de varsta, ci de o serie de dispute pe care le-a avut anul trecut cu managerul spitalului clujean, Petru Susca, si care ar fi decis astfel sa se razbune.

Cum s-au intamplat faptele

Semintele disputei de la Spitalul Judetean din Cluj au fost plantate anul trecut. Potivit medicului Traian Neamtu, "in vara am fost sanctionat cu 900 de lei pentru ca am dat medicamente unor bolnavi internati pe alte sectii ale spitalului, care nu dispuneau de medicamentele antipsihotice de care aveau nevoie acesti bolnavi psihotici. A urmat un nou episod, tot in vara, cand reteaua de calculatoare a spitalului nu functiona si timp de cateva zile nu se puteau elibera retete gratuite bolnavilor. In acelasi timp, unii dintre ei au o situatie materiala dificila, care nu le permite sa isi cumpere astfel de medicamente din farmaciile obisnuite. Si atunci l-am facut las si am apelat din nou la presa, care a facut investigatiile de cuvinta si a constatat marile probleme existente. Conducerea a trimis doi specialisti care au lucrat doua saptamani pentru remedierea deficientei la reteaua de calculatoare.

Aviz pozitiv din partea Colegiului Medicilor, aviz negativ din partea managerului economist

Potrivit legii, dupa implinirea varstei de pensionare, medicii care doresc sa isi continue activitat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro