Fosti militari, condamnati definitiv la inchisoare cu executare pentru contrabanda cu tigari. Au fost prinsi cu marfa in valoare de peste 400.000 de lei

Fosti militari, condamnati definitiv la inchisoare cu executare pentru contrabanda cu tigari. Au fost prinsi cu marfa in valoare de peste 400.000 de lei

La data de 15 octombrie 2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Leonte Gavril Coca si Ionut Vasilica Gramada, fosti militari la Unitatea Militara 01037 Vatra Dornei, pentru comiterea infractiunilor de "contrabanda" si "complicitate la contrabanda". In noaptea de 12 spre 13 octombrie 2014, in intervalul orar 21.00 - 02.00, Leonte Gavril Coca a transportat cu autoutilitara Iveco Daily pe DN 17, intre Vatra Dornei si Pojorata, cantitatea de 34.900 de pachete cu tigari de contrabanda, creand statului o paguba de 414.270 de lei.

acum 74 luni (2 Oct 2017)

La data de 15 octombrie 2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Leonte Gavril Coca si Ionut Vasilica Gramada, fosti militari la Unitatea Militara 01037 Vatra Dornei, pentru comiterea infractiunilor de "contrabanda" si "complicitate la contrabanda".

In noaptea de 12 spre 13 octombrie 2014, in intervalul orar 21.00 - 02.00, Leonte Gavril Coca a transportat cu autoutilitara Iveco Daily pe DN 17, intre Vatra Dornei si Pojorata, cantitatea de 34.900 de pachete cu tigari de contrabanda, creand statului o paguba de 414.270 de lei. El a fost ajutat la transportul acestora de catre Ionut Vasilica Gramada, care s-a folosit de autoturismul sau BMW si s-a interpus de mai multe ori, folosind sicane in trafic, intre autospeciala politiei si autoutilitara Iveco Daily pentru a o scapa de sub urmarire.

In noaptea respectiva, agentii din cadrul Postului de Politie Fundu Moldovei si din cadrul Postului de Politie Breaza au obtinut informatii cum ca dinspre comuna Izvoarele Sucevei urma sa vina un autovehicul incarcat cu tigari de contrabanda.

Cum duba a marit viteza de deplasare, politistii au trebuit sa traga sase focuri de arma, patru de somatie si doua spre vehicul. Pe timpul urmaririi, un autoturism BMW a patruns pe drum si s-a interpus intre autoutilitara si autospeciala de politie, facand manevre de blocare in trafic. Agentii de politie au continuat urmarirea, intrand pe DN 17 pe directia Pojorata - Vatra Dornei, tragand alte doua focuri de somatie asupra BMW-ului care s-a interpus in urmarire, soferul acestuia refuzand sa opreasca. De asemenea, duba urmarita a fost gasita intr-o parcare de la intrarea in satul Valea Putnei, comuna Pojorata. In interior au fost gasite 67 de baxuri de tigari de contrabanda, in care erau 34.900 de pachete cu tigari de contrabanda.

Surse din randul anchetato... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro