Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, condamnata la 4 ani de inchisoare. Adriean Videanu, achitat

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, condamnata la 4 ani de inchisoare. Adriean Videanu, achitat

In sala de judecata, la ultimul termen, procurorul de sedinta a cerut ca Bica sa primeasca o pedeapsa maxima -- 7 ani -- pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

acum 88 luni (29 Nov 2016)

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de 5 judecatori. Bica i-ar fi acordat sprijinul afaceristului pentru a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Rafo-Carom.

In sala de judecata, la ultimul termen, procurorul de sedinta a cerut ca Bica sa primeasca o pedeapsa maxima -- 7 ani -- pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. DNA a cerut pedeapsa maxima si in cazul lui Videanu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Apararea procuroarei

Bica si Videanu au sustinut ca sunt nevinovati si au cerut judecatorilor achitarea. "Anchetele penale au inceput la initiativa mea, si in cazul Tender si Videanu", a explicat Bica. Fosta sefa a DIICOT a facut trimitere la alte declaratii ale ei, potrivit carora prim adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi cerut in 2013 ca "din ratiuni de securitate nationala", legate de exploatarile pe care Tender le detine in Africa, milionarul sa nu faca inchisoare.

"In cazul Tender am actionat cu convingerea ferma ca ma aflu in fata unei solicitari venite din partea unei alte institutii care a invocat ratiuni de stat", a spus Bica. "Am acceptat in urma presiunilor venite din partea lui Coldea, am acceptat sa imi pierd functia, dar nu si libertatea", a concluzionat procuroarea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro