Fosta hala Ford din Floreasca va deveni un ansamblu imobiliar compus din birouri, apartamente si un spatiu retail

Dezvoltatorul a cedat municipalitatii o suprafata de teren de 1.000 de mp si va aloca un buget de 1 milion de Euro pentru investitii in infrastructura: Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins intre Str Glynka si Bvd.

acum 73 luni (3 Apr 2018)

Noua dezvoltare imobiliara va repune in circuitul public o zona abandonata de 20 de ani, complexul urmand sa fie unul deschis intregii comunitati, cu circulatie exclusiv pietonala.

Proiectul multifunctional se numeste One Floreasca City si este dezvoltat de One United Properties si Auchan Romania la intersectia arterelor Mircea Eliade si Calea Floreasca.

One Floreasca City presupune trei componente integrate intr-un ansamblu deschis: fosta hala Ford va fi restaurata si modernizata, transformandu-se intr-un spatiu contemporan de retail operat de Auchan Romania, o cladire de birouri de clasa A - One Tower- si trei blocuri cu apartamente exclusiviste - One Mircea Eliade. In plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare si un loc de joaca pentru copii.

Dezvoltatorul a cedat municipalitatii o suprafata de teren de 1.000 de mp si va aloca un buget de 1 milion de Euro pentru investitii in infrastructura: Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins intre Str Glynka si Bvd. schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul Bucuresti (BTMS); Totodata, investitorul si-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusiva a parcarilor in subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmand sa deserveasca intreaga dezvoltare One Floreasca City.

Investitorii sunt cu precadere preocupati de modul in care vor integra in proiect cladirea istorica, un punct de reper in cartierul Floreasca, dar si in Bucuresti: fosta Hala Ford. Fatadele laterale si luminatorul din zona centrala vor fi demontate, restaurate cu o echipa specializata in acest fel de lucrari si remontate pe o noua structura. Cladirea se va transforma intr-un spatiu contemporan de retail operat de Auchan Romania.

Investitia necesara dezvolt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro