Fosta hala din Brasov unde se faceau avioanele IAR, centru muzeal aeronautic si aerospatial

Fosta hala din Brasov unde se faceau avioanele IAR, centru muzeal aeronautic si aerospatial

Imponderabilitatea va putea fi incercata si la Brasov Fabrica de avioane Brasov - 1933 Parteneri in acest proiect sunt, pe langa autoritatile locale si proprietarii fostei hale IAR, Muzeul Fundatiei "Hermann Oberth" din Germania, reprezentat de Robert Adams, brasovean si presedinte al Asociatiei Prietenii Brasovului din Nurnberg, firma Solaris, care opereaza Centrul de Cosmonautica din Chemnitz si Aeroclubul Brasov. "Noi am preluat centrul de la Chemnitz in urma cu 15 ani si pot sa va spun ca, in fiecare an, zeci de mii de elevi si tineri vin la noi, interesati de informatiile despre tehnica aerospatiala.

acum 68 luni (31 Mar 2015)

Constructia avea cele mai mari arce realizate din beton de la acea vreme si este potrivita si pentru gazduirea unor exponate de mari dimensiuni. "Vom incerca accesarea de fonduri europene, pe linia edcuatiei tinerilor, pentru ca exista un interes la nivelul intregii comunitati europene de a conecta tinerii la industrie si tenhologie.

Va fi amenajata si o zona dedicata copiilor, fiindca in toate muzeele de acest gen din lume exista astfel de spatii interactive, unde copiii au posibilitatea sa se joace, dar si sa invete anumite lucruri din acest domeniu. Imponderabilitatea va putea fi incercata si la Brasov

Fabrica de avioane Brasov - 1933

Parteneri in acest proiect sunt, pe langa autoritatile locale si proprietarii fostei hale IAR, Muzeul Fundatiei "Hermann Oberth" din Germania, reprezentat de Robert Adams, brasovean si presedinte al Asociatiei Prietenii Brasovului din Nurnberg, firma Solaris, care opereaza Centrul de Cosmonautica din Chemnitz si Aeroclubul Brasov.

Potrivit lui Robert Adams, pe langa exponatele muzeale, vor fi aduse aparatura unde tinerii pot testa imponderabilitatea sau presiunea exercitata la vitezele foare mari sau la deccelerari bruste, care au la baza inventii ale de savantului transilvanean "Herman Oberth" (parintele zborului in spatiu, cel care a pus bazele unor tehnologii referitoare la energiile alternative). De aemenea, vor fi aduse si simulatoare de zbor, care in mod cert vor fi un punct deosebit de atractie.

Reprezentantul firmei Solaris, Ingo Voigtlander, ne-a declarat ca centrul de la Brasov va deveni un punct de atractie national, dar si pentru turistii straini. "Noi am preluat centrul de la Chemnitz in urma cu 15 ani si pot sa va spun ca, in fiecare an, zeci de mii de elevi si tineri vin la noi, interesati de informatiile despre tehnica aerospatiala. In urma discutiilor purtate, am ajuns la concluzia ca si la Brasov se poate ainfiinta un astfel de centru, pentru exista o traditie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro