Fost vicepresedinte al CJ Prahova, audiat la DNA intr-un dosar disjuns din cel al cumnatului lui Ponta

In 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Prietenul Ghiţă a dat o mană de ajutor Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene in cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro. "Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală făcută pană la acest moment relevand: deturnarea din cadrul proiectului şi insuşirea in interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaţi in numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentand 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C.

acum 100 luni (10 Jun 2015)

UPDATE: Fostul vicepreședinte CJ Prahova a fost reținut pentru 24 de ore.

-----------

UPDATE: Adrian SEMCU, fost vicepreședinte CJ Prahova, dus cu mandat la DNA Ploiești, este anchetat pentru trafic de influență in favoarea firmei familiei BOERU, SC Romair Consulting. Firma ar fi caștigat, cu ajutorul lui SEMCU, un contract de consultanță de 6.000.000 de euro, incheiat cu SC Hidro Prahova SA.

Fostul director al SC Hidro Rrahova SA, Dumitru Pantea, cel care a semnat contractele de consultanță cu Romair Consulting, a declarat pentru Romania Liberă: "Nu am știut că Semcu și Boeru au fost ridicați și duși la DNA. Tot ce pot să vă spun este că era vorba de un proiect mare de reabilitare a canalizărilor, cu nouă contracte mari, iar consultanța a fost caștigată de această societate, Romair Consulting, in urma unor licitații internaționale, organizată in baza unui audit al unei firme din Germania. Suma de la care s-a pornit licitația era de nouă milioane de euro, iar Romair a oferit șase milioane de euro și a caștigat.

Dumitru Pantea, fost director al SC Hidro Prahova SA, a ieșit la pensie, fiind inlocuit de Adrian Semcu, fost vicepreședinte (PNL) al CJ Prahova in anul 2012, cand s-au incheiat contractele cu Romair Consulting.

Surse judiciare spun că Semcu a făcut trafic de influență la membrii comisiei de la SC Hidro Prahova pentru ca SC Romair Consulting, firma lui Boeru, să caștige contractul. In acest dosar, Semcu este acuzat trafic de influență legat de contractele cu firma cu firma Romair Consulting. Semcu a atribuit ilegal contracte cu cu firma Romair Consulting, in cadrul unui proiect amplu de reabilitare și modernizare a sistemelor de apă și canalizare.

Potrivit unor surse, valoarea contractului este de aproximativ șase milioane de euro.

La DNA Ploieşti este aşteptat un om de afaceri care conduce o importantă companie de consultanţă cu conexiuni in l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro