Fost sef la Interne, Cristian David, lup paznic la oi. Cum a reactionat fostul ministru cand a primit spaga de 500.000 de euro

Fost sef la Interne, Cristian David, lup paznic la oi. Cum a reactionat fostul ministru cand a primit spaga de 500.000 de euro

"Ministrul Cristian David folosindu-se de increderea acordata prezumat de statul roman in exercitarea cu onestitate si cinste a unei functii publice cum ar fi cea demnitar, a savarsit mai multe acte infractionale de coruptie - luare de mita, dovedindu-se astfel dispretul fatis al acestuia fata de legi, fata de institutiile in care a activat - Ministerul Internelor si Reformei Administrative, ministru delegat pentru romanii de pretutindeni si cetatenii al caror interes ar fi trebuit sa-l apere, sa-l protejeze, precum si lipsa sa de scrupule in a-si folosi autoritatea cu care a fost investit in vederea obtinerii de avantaje personale, mai concret de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", mai arata procurorii in referatul cu propunerea de arestare preventiva.

acum 69 luni (21 Jan 2015)

Cristian David a fost dus pe sus la sediul DNA, miercuri dimineata, dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere. Aici, fostul sef de la Interne a aflat ca impotriva lui s-a inceput urmarirea penala pentru luare de mita, dupa ce, in 2007, pe cand ocupa fotoliul de ministru in Guvernul Tariceanu, ar fi primit mita 500.000 de euro.

Cateva ore mai tarziu, pe numele sau a fost emisa si o ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

DNA a precizat ca in acelasi dosar se fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane. De altfel, in cursul zilei de miercuri a fost audiat si omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu, surse judiciare declarand ca acesta ar fi urmarit penal pentru complicitate la luare de mita.

Cristian David - interventie la prefectul Cristinel Bigiu

Cristian David este acuzat ca, in 2007, a intervenit la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent presedinte suspendat al Consiliului Judetean Buzau, pentru retrocedarea unui teren de 15 hectare din municipiu, de catre Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Procurorii au aratat ca, in acest caz, mandatarul Adrian Mladin, care o reprezenta pe Cecilia Viorica Stirbulescu in demersurile de revendicare a terenului, ar fi apelat la Valeriu Roger Nitescu, directorul de cabinet al ministrului de Interne de atunci Cristian David, pentru a-i facilita legatura cu prefectul Cristinel Bigiu.

Potrivit procurorilor DNA, ministrul a si intervenit pe langa prefectul Cristinel Bigiu, astfel incat, in septembrie 2007, Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a emis titlul de proprietate pe numele Ceciliei Stirbulescu.

Circuitul spagii de 500.000 de euro

Cristian David nu a facut insa interventia la prefectul Bigiu pe ochi frumosi, ci a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro