Fost sef al DGA, retinut pentru protejarea traficului international de droguri

Petru Daniel Pitcovici, comisar sef la Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne, a fost retinut de procurorii DIICOT pentru protejarea grupului de traficanti de cocaina de pe ruta Olanda-Romania, coordonat de Dan "Chioru". Cornel Serbn si Petru Pitcovici, in calitate de sefi ai serviciilor secrete de la Interne, impreuna cu alte persoane, au fost inculpati, in 2009, pentru fapte de coruptie savarsite in legatura cu tranzactionarea, in favoarea omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, la un pret subevaluat, a unui teren de 224 de hectare (ferma Baneasa) de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

acum 52 luni (20 May 2016)

Petru Daniel Pitcovici, comisar sef la Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne, a fost retinut de procurorii DIICOT pentru protejarea grupului de traficanti de cocaina de pe ruta Olanda-Romania, coordonat de Dan "Chioru". Comisarul a fost filat si retinut de DIICOT cu ajutorul propriilor sai colegi si fosti subalterni de la DGA. Inainte de a fi sef la DGA, comisarul Pitcovici a fost sef la Antidrog - Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Locurile de intalnire ale lui Pitcovici cu liderul grupului de traficanti si cu un colaborator al acestuia erau in apropierea Curtii de Apel Bucuresti (unde Pitcovici este judecat pentru coruptie in dosarul in care este acuzat ca a protejat interesele omului de afaceri Puiu Popoviciu), in apropierea Judecatoriei Sectorului 5 sau la restaurante. Ultima intalnire de la Curtea de Apel Bucuresti a fost la data de 12 mai 2016, cand Pitcovici a avut termen de judecata in dosarul "Puiu Popoviciu-Ferma Baneasa".

Petru Pitcovici a fost saltat joi seara din fata restaurantului "Silver Church" din Bucuresti, unde era cu doi dintre protejatii sai, respectiv cu Dan Chioru (Dan Sandu Simion), seful gruparii infractionale, si cu un alt traficant ( Bogdan Emanuel Paraschiv). Anchetatorii au ridicat probe - bani si inscrisuri care aveau legatura cu traficul de cocaina-, aflate asupra lui Pitcovici, Dan Chioru si Bogdan Emanuel Paraschiv, si au confiscat trei autoturisme de lux. Nu era o simpla porecla, Pitcovici fiind nasul de botez al copilului lui Bogdan Emanuel Paraschiv, membru al retelei de traficanti. Tot din convorbiri ar rezulta ca "nasul" Pitcovici stia de deplasarea in Olanda a carausilor de droguri de mare risc din grupul lui Dan Chioru. Pitcovici stia ca Paraschiv se sustrage urmaririi penale si cu toate acestea s-a intalnit cu el si cu seful gruparii ( cu Dan Chioru) la restaurantul Silver Church din Bucuresti, in data de 19 mai 2016. "Cu privire la PITCOVICI PET... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro