Fost deputat, retinut cu cateva ore inainte sa renunte la 413 milioane de lei. Ce acuzatii i se aduc

Administratorul Polaris M Holding, Eduard Martin, a fost retinut de DNA Bucuresti, in noaptea de marti spre miercuri, cu numai cateva ore inainte sa semneze o hartie prin care renunta la 413 milioane de lei, de la Primaria Constanta. Concret, in perioada decembrie 2006 - februarie 2017, in calitate de asociat al societatii Polaris M Holding si ulterior si administrator al acestei societati, inculpatului Martin Eduard Stelian a decis ca societatea sa incheie relatii comerciale fictive cu alte noua firme (dintre care sase firme controlate de asociatii societatii Polaris M Holding) si sa inregistreze in contabilitatea societatii Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societati.

acum 48 luni (4 Oct 2017)

Administratorul Polaris M Holding, Eduard Martin, a fost retinut de DNA Bucuresti, in noaptea de marti spre miercuri, cu numai cateva ore inainte sa semneze o hartie prin care renunta la 413 milioane de lei, de la Primaria Constanta.

Retinerea vine imediat dupa ce Primaria Constanta a ajuns la un acord cu firma de salubritate, Polaris M Holding, in dosarul care prevedea plata unei sume de 413 milioane lei. Banii reprezentau penalitati pentru ca Primaria nu a achitat suma de 63 de milioane de lei, stabilita de instanta, bani care insemnau o ajustarea a tarifului prevazut in contractul semnat in anul 2008. Curtea de Apel Iasi avea stabilit azi un termen in acest proces, in care trebuia sa decida daca suma de 413 milioane este sau nu corecta. "Am propus un amendament, acceptat de Consiliul Local, care spune foarte clar ca Polaris va renunta la orice pretentii viitoare legate de punerea in aplicare a sentintei civile din 2012. Am acceptat ca Polaris sa renunte in mod categoric la toate penalitatile datorate de Primaria Constanta, astfel am pus la adapost bugetul municipal de un tun in valoare de peste 800 de milioane de lei la zi", a declarat presedintele PNL Constanta, deputatul Bogdan Hutuca. PMP a depus doua amendamente: unul prin care Polaris sa nu poata accesa cele 63 de milioane de lei pana cand nu se finalizeaza toate actiunile judecatoresti. Polaris M Holding S.R.L si ulterior si administrator al acestei societati, dar si Daniel Marcel Banaga, administrator, ulterior presedinte al consiliului de administratie al societatii Polaris M Holding, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Potrivit DNA, in perioada 2006 - prezent principala sursa de venituri a societatii Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare incheiat cu municipiul Constanta. Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de catre societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzatoare (societatea Polaris M Holding inc... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro