Fortele de ordine catalane au oprit un al doilea atac terorist, la cateva ore de la atentatul din Barcelona

Fortele de ordine catalane au oprit un al doilea atac terorist, la cateva ore de la atentatul din Barcelona

UPDATE Guvernul catalan a anuntat oficial ca atacul de la Cambrils are legatura cu atacul cu masina de pe Ramblas, din Barcelona, soldat cu 13 morti, relateaza Associated Press. Ministrul catalan de Interne, Joachim Forn, sustine ca fortele de ordine lucreaza cu prezumtia ca atacul de pe Las Ramblas, suspectii din Cambrills si explozia casei din Alcanar, sunt toate conectate.

acum 80 luni (18 Aug 2017)

UPDATE Guvernul catalan a anuntat oficial ca atacul de la Cambrils are legatura cu atacul cu masina de pe Ramblas, din Barcelona, soldat cu 13 morti, relateaza Associated Press. Ministrul de Interne al regiunii, Joaquin Forn, a declarat vineri ca atacul de la Cambrils "urmeaza aceeasi cale".

UPDATE Politistii au confirmat ca au reusit sa opreasca un alt atac terorist care ar fi avut loc in Cambrills, un oras aflat la 120 de kilometri de Barcelona. UPDATE Fortele de ordine au precizat intr-un comunicat de presa ca cei cinci suspecti impuscati purtau vesti explozive, si ca au intrat in mai multi pietoni, relateaza AP. Politistii au confirmat informatiile si au declarat ca in urma schimbului de focuri, pe langa suspecti, sase trecatori si un ofiter au fost raniti.

Ministrul catalan de Interne, Joachim Forn, sustine ca fortele de ordine lucreaza cu prezumtia ca atacul de pe Las Ramblas, suspectii din Cambrills si explozia casei din Alcanar, sunt toate conectate. Explozia a avut loc in dimineata atentatului, in orasul Alcancar, situat la 100 de kilometri de Barcelona. In acest incident, despre care initial se credea a fi un accident din cauza unor scurgeri de gaze, si-a pierdut viata o persoana iar mai multe au fost ranite.

Autoritatile au precizat ca suspectii care se aflau in interiorul casei "pregateau un dispozitiv exploziv". Politia catalana a scris pe Twitter ca desi in Cambrills se defasoara in continuare investigatii si suspectii au fost impuscati mortal, "situatia se afla sub control". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro