Forta de Pace din sud-estul Europei deschide focul in Dobrogea

Romania contribuie la Forța Multinațională de Pace din sud-estul Europei cu 400 de militari din structuri de infanterie, geniu, cercetare şi transport din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate.

acum 62 luni (14 May 2015)

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, asistă astăzi la acţiunile exerciţiului tactic cu trageri de luptă SEEBA - 15.

Exerciţiul are ca scop evaluarea Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", pusă de Romania la dispoziţia Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii din Sud-Estul Europei.

Antrenamentul militarilor se desfăşoară in perioada 10-15 mai la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale din Constanţa şi in poligonul Babadag (judeţul Tulcea), subordonat Statului Major al Forțelor Terestre. La Constanţa, acţiunile din cadrul exerciţiului sunt de tip CAX (exerciţiu asistat de computer), iar la Babadag se desfăşoară acţiuni de tip LIVEX (exerciţiu in teren).

La exerciţiul militar participă şi Crucea Roşie

Alături de militarii Brigăzii 9 Mecanizate, la exerciţiu participă o structură din cadrul Batalionului 1 CIMIC (Relaţii Civili - Militari), precum și reprezentanți ai Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Constanța.

De asemenea, in exerciţiu sunt implicaţi membri ai Comandamentului Brigăzii din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) conduși de comandantul acesteia, generalul Eser Hakan. Romania contribuie la Forța Multinațională de Pace din sud-estul Europei cu 400 de militari din structuri de infanterie, geniu, cercetare şi transport din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro