Fondatorul "Doi si-un sfert" Mihai Tanjala va fi extradat in Romania
Apelul lui Mihai Tanjala la decizia de extradare a fost respins de autoritatile judiciare ale insulelor Cayman, teritoriu britanic din Marea Caraibelor. In aprilie 2016, Curtea De Apel Bucuresti a admis contestatia lui Tanjala, formulata impotriva deciziei din 19 octombrie 2015 a Judecatoriei Giurgiu, prin care i-a fost respinsa cererea de revizuire a condamnarii din 2011 la 5 ani de inchisoare pentru decizii abuzive luate cand era administrator al SC ICMUG SA Giurgiu, societate la care statul era actionar.
Apelul lui Mihai Tanjala la decizia de extradare a fost respins de autoritatile judiciare ale insulelor Cayman, teritoriu britanic din Marea Caraibelor.
Mihai Tanjala a fost ofiter de contrainformatii inainte de 1989. El este cel care a fondat fosta unitate de informatii a Ministerului de Interne UM 0215, cunoscuta sub numele "Doi si-un sfert".
In perioada 1995-1996 a fost deputat PDSR si a fost membru al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
El a fost condamnat in 2011, la 5 ani de inchisoare, pentru ca ar fi vandut active ale unei companii de stat, SC ICMUG SA Giurgiu, la preturi modice, unor firme pe care le controla prin interpusi. Cladirile au fost vandute apoi la pretul pietei, ceea ce i-a adus lui Tanjala un profit 500.000 de euro, calculati la cursul mediu al anului 2004, aratau procurorii in rechizitoriul cu care l-au trimis in judecata pe fostul deputat. Cerere de revizuire admisa
Fostul deputat a fugit din tara imediat dupa ce a fost condamnat.
Mihai Tanjala mai are totusi o sansa sa scape de inchisoare. In aprilie 2016, Curtea De Apel Bucuresti a admis contestatia lui Tanjala, formulata impotriva deciziei din 19 octombrie 2015 a Judecatoriei Giurgiu, prin care i-a fost respinsa cererea de revizuire a condamnarii din 2011 la 5 ani de inchisoare pentru decizii abuzive luate cand era administrator al SC ICMUG SA Giurgiu, societate la care statul era actionar.
"Desfiinteaza, in intregime, sentinta penala apelata si dispune trimiterea cauzei la aceeasi instanta, respectiv Judecatoria Giurgiu, spre rejudecare, cu privire la admisibilitatea in principiu a cererii de revizuire", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro