Foisorul inteligent alimentat cu energie solara. Este singurul din Romania si a fost creat de elevi de liceu tehnologic

Foisorul inteligent alimentat cu energie solara. Este singurul din Romania si a fost creat de elevi de liceu tehnologic

Foisurul a fost realizat de elevii gorjeni care, in vara anului trecut, au participat la "Tabara Meseriasilor" din programul "Tara lui Andrei". "Munca noastra va ramane aici" Foisorul realizat de elevi imbina tehnologiile moderne de iluminat, productia de energie verde si cea de stocare si design-ul traditional.

acum 58 luni (28 Mar 2017)

Foisurul a fost realizat de elevii gorjeni care, in vara anului trecut, au participat la "Tabara Meseriasilor" din programul "Tara lui Andrei". De acum incolo, cei care se vor plimba prin parcul de pe Insulita isi vor putea incarca telefoanele mobile, tabletele sau laptop-urile in acest foisor care este alimentat cu energie de la soare.

O parte dintre elevi au participat la montarea foisorului alaturi de trainerii de la EFdeN. Alti elevi, indrumati de specialistii de la Trend Consult, au propus solutii creative pentru a transforma parcul intr-unul sustenabil.

"Este foarte important pentru elevii care au realizat acest foisor sa il revada si sa le aduca aminte de ce inseamna sa faci un produs sustenabil. Poate cel mai sustenabil foisor din lume va fi amplasat astazi in municipiul Targu-Jiu, pe Insulita, cu cei mai tari elevi din Tara lui Andrei. "Munca noastra va ramane aici" Foisorul realizat de elevi imbina tehnologiile moderne de iluminat, productia de energie verde si cea de stocare si design-ul traditional. "A fost o poveste foarte interesanta si este foarte meserias ceea ce noi toti, impreuna, am reusit sa facem in tabara! (...) Andrei de acum are mai multa experienta, am mai multa incredere in mine, comunic mai bine si vreau sa profesez in domeniul electric!", a spus Andrei, unul dintre elevii participanti in tabara din Tara lui Andrei. Este singurul foisor inteligent din Romania In Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei au participat 50 de elevi de la licee tehnologice si scoli profesionale din judetul Gorj. Este singurul foisor inteligent din Romania, construit de viitorii meseriasi ai Gorjului. Acesti elevi s-au redescoperit, au inteles ca Romania are nevoie de ei, au capatat incredere in ei. (...) Romania are nevoie de meseriasi buni. Avem angajatori acre au locuri de munca dar nu gasesc meseriasi bine pregatii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro