Florin Piersic, la 81 de ani. Actorul si-a inchis telefonul mobil si le-a transmis un mesaj celor care il cauta

Florin Piersic, la 81 de ani. Actorul si-a inchis telefonul mobil si le-a transmis un mesaj celor care il cauta

Daca anul trecut aniversarea celor 80 de ani il prindea pe scena, la Cluj, acolo unde a avut parte de un spectacol centrat pe suita "Peer Gynt", anul acesta Florin Piersic este mult mai discret. Teatru si film, intr-o generatie de aur Nascut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiti si mai prolifici actori din Romania, cu o cariera impresionanta atat in teatru cat si in cinema si televiziune. In teatru, Florin Piersic a primit elogii pentru interpretarea Indianului din dramatizarea dupa "Zbor deasupra unui cuib de cuci" si pentru rolul din "Cartea lui Iovita", ambele pe scena Teatrului National din Bucuresti, dar si pentru Lenny din " Oameni si soareci", dupa John Steinbeck.

acum 74 luni (27 Jan 2017)

Daca anul trecut aniversarea celor 80 de ani il prindea pe scena, la Cluj, acolo unde a avut parte de un spectacol centrat pe suita "Peer Gynt", anul acesta Florin Piersic este mult mai discret. Atat de discret incat a ales sa isi inchida telefonul si sa lase numerosilor admiratori care l-au sunat un mesaj vocal:

"Sunt Florin Piersic, vreau sa va multumesc pentru mesajele multe pe care mi le-ati trimis!

Dan Negru, alaturi de care actorul a participat la numeroase emisiuni televizate si inclusiv la un Revelion, a fost unul dintre cei care "s-au lovit" de acest impediment, alegand sa posteze mesajul vocal ca dovada a faptului ca l-a sunat cu ocazia celor 81 de ani.

Teatru si film, intr-o generatie de aur

Nascut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiti si mai prolifici actori din Romania, cu o cariera impresionanta atat in teatru cat si in cinema si televiziune. 3 din Cluj, iar apoi Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (IATC, astazi UNATC). I-a avut colegi de generatie pe Leopoldina Balanuta, Geta Angheluta, Ioana Bulca, Ica Matache, Lucia Mara, Dumitru Furdui, Cosma Brasoveanu, Gheorghe Popovici Poenaru, Liviu Craciun, Radu Voicescu, Anatolie Spanu si altii. S-a casatorit in anii '60 cu actrita Teatrului Mic Tatiana Iekel, nascuta in 1932, cu care l-a avut pe primul lor copil, actorul Florin Piersic jr. Dupa divortul de prima sotie, Piersic s-a casatorit cu actrita Ana Szeles, nascuta in 1942 la Oradea, cu care l-a avut pe cel de-al doilea fiu, pe Daniel. Florin Piersic s-a recasatorit in 1993 cu Anna Torok, o clujeanca cu care avea o relatie de sapte ani. In teatru, Florin Piersic a primit elogii pentru interpretarea Indianului din dramatizarea dupa "Zbor deasupra unui cuib de cuci" si pentru rolul din "Cartea lui Iovita", ambele pe scena Teatrului National din Bucuresti, dar si pentru Lenny din " Oamen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro