Florin Piersic, decorat de presedintele Republicii Moldova

La 30 mai 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Steaua Romaniei in grad de Cavaler, alături de alţi actori, ''pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate in filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film romanesc''.

acum 97 luni (26 Jan 2016)

Titlul i-a fost acordat actorului Florin Piersic "in semn de inaltă apreciere a meritelor deosebite in dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile in activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la aprofundarea relaţiilor culturale dintre Romania şi Republica Moldova'', precizează preşedinţia de la Chişinău intr-un comunicat. La 10 decembrie 2012, actorului i s-a acordat cetăţenia Republicii Moldova, in urma unei cereri intitulată de Florin Piersic ''Scrisoare de iubire pentru poporul din Republica Moldova''. De-a lungul anilor, a interpretat zeci de roluri pe scena Naţionalului bucureştean, in piese precum ''Act veneţian'', ''Zbor deasupra unui cuib de cuci'', ''Gaiţele'', ''Idiotul'', ''Logodnicele aterizează la Paris'', "Cartea lui Ioviţă". Celebritatea şi popularitatea actorului au venit nu doar din rolurile de pe scenă, ci şi din cele de pe marele sau micul ecran, el avand o bogată activitate in cinematografie, unde a jucat in peste 55 de filme.

La 30 mai 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Steaua Romaniei in grad de Cavaler, alături de alţi actori, ''pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate in filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film romanesc''. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro